reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niedoczynność tarczycy, nasze kontrole, zalecenia lekarzy

Saga no więc super wiadomość, tylko pozazdrościć takiej pani gin :tak:

Ja wczoraj pytałam w aptece, nawet do lekarza specjalnie poszłam po receptę, i każdy patrzył na mnie wielkimi oczami :sorry2: tutaj w UK podobno nie ma witamin z jodem :no: Powiedziano mi że na terenie UK takich nigdzie na pewno nie kupię... :-(

reklama
W poniedziałek robiłam tsh, ale wyniki będą dopiero na wizycie u endo (dzisiaj), a wczoraj byłam jeszcze na usg tarczycy i wyglada, ze wszystko z nią w porządku :) Wychodzi na to, że niedoczynność u mnie jest zwiazana z ciążą. Ale zobaczymy co jeszcze mi dzisiaj powie lekarka.

Moje wyniki z ostatniego badania 1.1, muszę podjeść do ośrodka dopytać o FT3 i FT4.
Kolejne badania będę robić w piątek następbym tygodniu.

Dziewczyny, zazywacie w ciazy jodid? Ja mialam brac a w koncu nie bralam i teraz sie zamartwiam ze moze mam niedobor :( biore jedynie euthyrox...

Ja wlasnie nie biore zadnych witamin.. Na poczatku myslalam ze lekarz mi jakies zaleci a on kazal nic nie brac bez jego zalecen.. Tygodnie mijaly i nagle zaczely sie inne powazne problemy z ciaza.. 3 razy bylam w szpitalu tuz przed planowana wizyta i drzalam o zycie dziecka i nawet nie smialam zapytac o taka sprawe jak witaminy, gdy ciaza zagrozona... I tak bylo co chwile, co mialam zapytac gina to pojawial sie powazniejszy problem: malowodzie, skrocona szyjka... Plakalam czy dzidzia w ogole bedzie zyla i temat jodu zawsze stawal sie odlegly... Teraz czuje sie winna i nieodpowiedzialna :(

No ale to chyba jak bylas w szpitalu, to zwrociliby uwage na to rowniez. Nie wiem ciezko mi powiedziec :(
To bierz teraz, nie wiem czy ten jodid jest na recepte, ja biore jodid 200.

Ja mam jodid w domu, kupilam go i nie bralam bo bardzo dlugo mialam wymioty w ciazy, niepowsciagliwe, nie bylam w stanie nic lykac..w koncu trafilam z tym do szpitala.. Potem byly kolejne pobyty i problemy... A w szpitalu raczej jodu nie badaja... I zajmuja sie tylko zagrozeniem zycia lub zdrowia matki i dziecka.

reklama
Do góry