reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nicki, imona i ksywki :)

hehehe no to ja tez napisze o moim nicku - wiec, ,historia calkiem prosta bo mam na imie anita - ale duzo ludzi mowi na mnie ani - i tak jakos zostalo.. a ze na forum mam dwa" n " - anni - hehehe bo ani juz bylo wziete ;-) :-D

Sorga - Eryk to sliczne imie a Riki mi sie wlasnie z ricki martinem kojarzy ;-) Ziomus lepiej ;-):tak: (wg mnie)

reklama
anni, ja podejrzewałam że na imie masz raczej Ania- więc jednak troszke mylące;-) Zresztą bardzo rzadko nadaje się ludziom ksywy krótsze niż dwie sylaby, ze wzgledu na akcentowanie wiec twój jest tym bardziej wyjątkowy:tak::-D
Edytuję bo o pirwszej w nocy skojarzylam ze ani to są dwie sylaby (czarna dziura zamiast mózgu)

A u mnie nic ciekawego, bo moj nick jest od Izabela ;-) No ale to tak zbyt dumnie brzmi i wszyscy wolaja Izka. A co do przezwisk dzidzi to moja ma juz mase :-) Wybralam imie Alicja i do tego jest juz kilka dodatkow od calej rodzinki:
Lusien (moja mama), Jagodka(moj maz), Wisienka(moja mama), Alusia(ja), Alka(moja siostra), Alice (moj tata) no i cala seria kroliczkow, kotkow itd. :-) Przezwiska jak przezwiska ale po takich wymyslach widac ze wszyscy sie ciesza na jej przyjscie a to strasznie mile :-)

:-) U mnie Luka013 wzięła się z rozmowy z kimś kto zajmował się wahadełkami, czytaniem z linii na rękach itp. ;-)(oczywiście zajmował się tym hobbystycznie i z dużym przymrużeniem oka - był to kolega ze studiów), powiedział mi wtedy, że tak miałam na imię w poprzednim żywocie :-D:-D:-D
Teraz często używam tego jako nicka (zazwyczaj nie jest juz zajęty:tak:), 13 to dzień moich urodzin, 0 - bez znaczenia:tak:
A na imię mam Karolina :tak:

Izka ale macie dużo tych przezwisk dla Alicji a jakie słodkie:-D.
Luka ja myslałam że Twój nick ma zwiazek ze szczęściem lub szczęściarą a tu proszę całkiem inne znaczenie.;-)

U mnie w domu też już powymyślali nazwy dla Niuni, ja wybrałam imię Laura, mój siostrzeniec mówi Balbinka, moja siostra Laurita (ona ogląda seriale brazylijskie i to chyba stąd:-D), ja czasami mówię Kizia mizia (to chyba z jakiejś bajki?) albo Martyna no i te wzystkie słodkie zdrobnienia typu myszka, królewna, żabka itd. Jak dla mnie wszystkie są słodkie:-D:tak:.

Sorga ja podejrzewałam że zaczerpnęłaś ksywkę od jakiejś bajkowej czarodziejki albo księżniczki i niewiele się pomyliłam :-D:-)

Moja ksywka nie wzięła się ani od obfitej fryzury ani też nie mieszkam w szopie ;-):-D ale z Szopą - takie nazwisko nosi mój mąż i kiedy przegina np. z siedzeniem w pracy po godzinach to dzwonię i przez zaciśnięte zęby mówię: Szopa kiedy zamierzasz wrócić do domu?, a on mi odpowiada: Szopko już wracam. Szopka ksywka mało popularna więc na nick świetnie się nadaje - oprócz męża nikt tak do mnie nie mówi.. :-) Znajomi wołają na mnie Borówka (od dziecka po liceum), Marysia (studia i po) lub Króliczek (znajomi z poprzedniej pracy i nawet szefostwo :zawstydzona/y::dry:)

reklama
Luka, bardzo fajna historia:D lubie takie rzeczy, czytanie o poprzednim życiu no i takei tam:-D
Szopka aż mi się buzia do tej pory śmieje jak sobie wyobrażam tę waszą rozmowę :D
Chciałabym żebyś rozwinęła kwestę Borówki a szczególnie króliczka- bo to tak się pikantnie może kojarzyć :p:-p;-)

Do góry