reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nawracające ZUM a ciąża

Oprócz wszystkiego co było już wspomniane dodam tylko, że po każdym stosunku powinno się iść do toalety i oddać mocz. Dodatkowo dobrze się umyć przed stosunkiem ... ale tak wiem nie zawsze się da i jednak wtedy nigdy nie będzie to spontaniczne. Poza tym niektórzy lekarze zalecają chociaż może metoda kontrowersyjna, żeby po stosunku profilaktycznie przyjąć jedną tabletkę uro_furaginy (jeśli nawet nie po każdym to chociaż w okresie owulacyjnym kiedy intensywność zbliżeń zazwyczaj wzrasta). Ja sama kiedyś miałam ogromne problemy z nawracającym zapaleniami pęcherza (nawet co miesiąc), co dziwne u mnie po poronieniu się one samoczynnie skończyły i od kilku lat nie mam tego problemu, a w międzyczasie urodziłam dwójkę dzieci.

reklama
Tak, posiew nasienia oraz wymaz spod napletka. Oba wymazy były w porządku- brak bakterii. Cały czas nie wiemy czym to jest spowodowane, że u mnie to nawraca. Stosujemy już naprawdę wszelkie środki ostrożności.
Bardziej mi chodziło o badanie nasienia mające na celu określenie jakość plemników ;-)

Oprócz wszystkiego co było już wspomniane dodam tylko, że po każdym stosunku powinno się iść do toalety i oddać mocz. Dodatkowo dobrze się umyć przed stosunkiem ... ale tak wiem nie zawsze się da i jednak wtedy nigdy nie będzie to spontaniczne. Poza tym niektórzy lekarze zalecają chociaż może metoda kontrowersyjna, żeby po stosunku profilaktycznie przyjąć jedną tabletkę uro_furaginy (jeśli nawet nie po każdym to chociaż w okresie owulacyjnym kiedy intensywność zbliżeń zazwyczaj wzrasta). Ja sama kiedyś miałam ogromne problemy z nawracającym zapaleniami pęcherza (nawet co miesiąc), co dziwne u mnie po poronieniu się one samoczynnie skończyły i od kilku lat nie mam tego problemu, a w międzyczasie urodziłam dwójkę dzieci.
Nie rozpisywałam się na samym początku ale stosujemy te zasady. Zarówno przed jak i po stosunku co jest bardzo upierdliwe. Niestety wszelkie środki ostrożności nie rozwiązały naszego problemu przez co jesteśmy w kropce.

Bakterie w moczu nie powinny być powodem poronień owszem trzeba je leczyć ale na Twoim miejscu udała bym się do hematologa i genetyka zrób badania pod kątem m.in trombofili oraz zaburzeń genetyki u Ciebie i męża. Badania genetyczne po drugim poronieniu są bezpłatne. Ja również jak Ty mam od zawsze problemy z bakteriami i leczę je antybiotykami. Bakterie miałam na początku ciąży i teraz jestem w 37 tygodniu i właśnie pozbyłam się bakterii coli. Przed tą ciążą miałam 3 poronienia okazało się z badań genetycznych, że mam mutacje białka PAI -1 i przyjmuje heparynę, która uratowała moją ciąże. Życzę Wam powodzenia 🙂, trzymam kciuki
Czy mogłabym Cię prosić o info na temat darmowych badań genetycznych np w wiadomości prywatnej? Jestem po drugim poronieniu, ale nikt nie mówił o darmowych badaniach genetycznych.

Na badania genetyczne otrzymuje się skierowanie od lekarza ginekologa lub lekarza rodzinnego. Zabierz ze sobą papiery, świadczące o tym, że dwukrotnie poroniłaś. Ja wraz z partnerem wykonywałam je w klinice Invicta. Jeśli nie ma u Cb tej kliniki, zapytaj lekarza ginekologa, która klinika w Twoim mieście je wykonuje.W klinice pobrali od nas krew i później mieliśmy omówione wyniki z lekarzem genetykiem. Następnie udałam się do ginekologa, który na podstawie tych wyników, gdy zaszłam w ciążę przepisał mi heparynę i Acard. Poród mam za 2 tygodnie, cala ciąża książkowa.

Do góry