reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nawilżacz powietrza

reklama
Też polecam triadę. poza funkcją nawilżania ma również inne zastosowania min. oczyszcza powietrze, joinizuje, klimatyzuje. Idealne urządzenie gdy w domu mieszka alergik.

Ja kupilam na allegro nawilzacz Misty 10, poniewaz ma duzy zbiornik (starcza na cala noc nawet przy silnym nastawieniu), jest cichutki i po nastawieniu zadanej wilgotnosci sam ja utrzymuje (wlacza sie i wylacza wg potrzeby). Jestem bardzo zadowolna przede wszystkim dlatego, ze od kiedy go uzywamy skonczyly sie ciagle katary i problemy z oddychaniem w nocy. Dlugo sie zastanawialam czy warto, ale jak tylko rozpoczal sie sezon grzewczy wilgotnosc powietrza w pokoju Malej spadla do 20-25% (wg stacji pogodowej). Kladlam mokre reczniki, ale niewiele pomagaly, nigdy nie udalo mi sie uzyskac wiecej niz 30%, a podobno optymalnie jest ok 50%. Ceramicznych pojemnikow nie probowalam, bo moja Niunia juz raczkuje i probuje chodzic.

Ja polecam topcom kidzzz:
https://www.babyboom.pl/forum/maly-alergik-f25/nawilzacz-powietrza-46036/

To jest mój 3 nawilżacz powietrza. Najpierw miałam ultradźwiękowy, ale po 2 latach się wykończył przez moją straasznie twardą wodę - kamień go zeżarł. Później kupiłam zwykły climatic i używałam filtrowanej wody - lipa, głośny jak traktor i na podłodze była wiecznie kałuża wody, później zaszedł grzybkiem, bo nie wszędzie był dostęp z wymyciem i po włączeniu w tym roku zasunął wonią stęchlizny, więc kupiłam właśnie topcom.
Nawilżacz jest super - ultradźwiękowy z jonizacją i pomijając wszystkie bajery jakie posiada, o których każdy sobie może poczytać w opisie, to ma wieelki wlew na wodę, w dziurze mieszczą się obie dłonie, więc jest zupełnie swobodny dostęp do czyszczenia tego ściereczką - porządnie, bo opłukanie g...o daje ( oba poprzednie miały wlew o średnicy ok 4 - 5 cm). Ma mało zakamarów w dolnej części - jednym słowem można go idealnie wyczyścić i nigdzie nie zostanie szlam, czy nalot z odstanej wody - a to jest moim zdaniem właśnie najważniejsze przy kupnie nawilżacza - żeby sobie później nie fundować rozpylania zarodników grzybka w sypialni dziecka.

Lenka i jak Ci się sprawdza ten nawilżacz? Nadal jesteś zadowolona? Mam zamiar kupić taki nawilżacz. Czy ma on jakieś fitry? Możesz coś więcej npisać?

reklama
reklama
Do góry