reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Ja tam uważam,że te pomiary długości to mogliby sobie darować;-) +/- 5 cm

A jeden centymetr w siatkach centylowych to duża różnica..

Jak już jestem w wizytowym....
Pisałam kiedyś,że się zastrzelę???
Pojechalismy wczoraj do laryngologa. Córce sprawdzić uszy bo po infekcji poprzedniej coś zostało, a małemu zbadać słuch. Oboje oczywiście aktualnie z katarem i kaszlem, tak dla odmiany :wściekła/y:

No i u córki uszy czyste, jedynie zatoki do podleczenia. A u małego zapalenie ucha :wściekła/y:

Wiedziałam ,że przedszkolak i niemowlak w domu to trudna kombinacja,ale zaczynam mieć dość.

Elifit, wiem niestety. Córka miała wiele razy katar a w uszach czysto. Mały chyba będzie miał takie predyspozycje.

No i jestem po szczepieniu. 7250g i 69cm. W 2 m-ce przybrała mi córa 620g. W sumie mało, ale ta lekarka w ogóle nie patrzy na siatki i nie liczy kg tylko patrzy czy dziecko wygląda na zdrowe. No i moja mimo że drobna to 2 brody ma;)

Tak dla śmiechu powiem wam jeszcze, że niesamowite ma babka poglądy na temat kp. Otóż dowiedziałam się dziś, że dziecko powinno być karmione piersią do 6.m-ca a jeśli matka karmi powyżej roku to nie robi tego dla dziecka tylko dla siebie. Dziecko powinno wiedzieć, że jest osobną istotą i jeść normalnie 5 posiłków dziennie. Jak zapytałam, czy po roku mam wprowadzić mm to powiedziała, że nie. Czyli z jej toku myślenia wynika, że po 6.mcu mam dawać mleko krowie:sorry2:
Chyba powinnam zmienić pediatrę... Ale ta jest taka śmieszna :D

Floriana, moze ona miala na mysli odrzucenie cyca i mm? Nam gasto powiedzial, ze jezeli Adas nie lubi mm to mam go nie zmuszac :/ ciekawe jak rozplanuje posilki mojej osobnej istoty kiedy pojde do pracy:D

reklama
w sumie nie wiem co miała dokładnie na myśli. No bo na logikę, jeśli nie pije z piersi ani mm, to jakieś mleczne dania trzeba mu dać, a jak nie na swoim mleku i nie na krowim to na mm. Też już nad tym myślę, co będzie jak pójdę do pracy, bo chciałabym w sumie odstawić ostatecznie zanim wrócę, żeby mieć też w nocy spokój przynajmniej z karmieniem;-)

Do góry