reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

ile razy do tej pory (tak mniej więcej) odwiedziłyście pediatrę? I nie liczcie wizyt kiedy dziecko chore. Poprostu tak na kontrolę.

reklama
Sokoja, u nas kontrola była tylko raz (tydzień po porodzie), a tak to wizyty tylko przy okazji szczepien lub ewentualnych dolegliwości.

My mialysmy 4 razy, w tym dwa zaraz po porodzie. Glownie z powodu tych 3 pkt.
Potem byla kontrola w 3 miesiacu i na pol roku.
Nie licze tych spotkan u poloznej, bo te byly czesciej, ale to tylko waga, dlugosc,ciemiaczko i szczepienia.

dzięki dziewczyny. Pytam, bo wczoraj pani z przychodni zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie pokazuje się z dzieckiem :baffled:.
U mnie wygląda to tak, że byłam jak Mały miał 3 tygodnie, potem byłam kilka razy prywatnie jak miał to zapalenie krtani. Szczepić na razie nie szczepię i oni to wiedzą. Dziecko przybiera na wadze, dobrze się rozwija, nie mam żadnych problemów ze skórą, kupkami, kolkami itp to po co mam tam jeździć? Żeby załapał jakies bakterie i wirusy gdzie teraz jest sezon na choroby? Wystarczy, że łapie je od Starszaczka. Pani z przychodni zasugerowała mi wczoraj, że odeśle mi kartę Małego i mam sobie ją zawieźć do innego pediatry skoro do nich nie chcę przychodzić! Zastanawiam się czy ma takie prawo? Nie wiem, może ja jestem jakaś dziwna, ale skoro z dzieckiem jest ok to nie widzę potrzeby biegania z nim po lekarzach... Jak myślicie?

Sokoja, nie masz takiego obowiazku. Mozesz miec zapisane dziecko w przychodni i leczyc prywatnie. Pewnie dzwonia, zeby nie bylo, ze matka nie szczepila dziecka, nie pojawiala sie przychodni itd i ze nie bylo reakcji ze strony personelu.

A kazac to ona moze...

Sokoja też mi się wydaje, że chodzi im o to żeby mieli ok w papierach, że reagowali itp. A nie ma chyba nic takiego w przepisach, że musisz przychodzić ze zdrowym dzieckiem na kontrole. My byliśmy tylko po urodzeniu i na szczepieniach. No i jak Natka chora

ile razy do tej pory (tak mniej więcej) odwiedziłyście pediatrę? I nie liczcie wizyt kiedy dziecko chore. Poprostu tak na kontrolę.

4 tydz, 8 tydz, 3 miesiąc, 4 miesiąc, 5-6 miesiąc i ostatnio 7—8 miesiąc w tym 3x było szczepienie. kolejna kontrola 9 miesiąc a potem w 11tym szczepienia.
dodam ze to spotkania w ośrodku dla dzieci zdrowych. z chorym idę do lek rodzinnego do totalnie innej przychodni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry