Ja wczoraj na usg to z dobre pół godziny się naoglądałam moja dzidzia cały czas się ruszała i zmieniała pozycje, zginała prostowała nóżki, przekręcała się i ruszała rączkami, spoglądała też co chwilkę w naszym kierunku i musieliśmy czekać aż ułoży profilem główkę Jakbym miała usg w domu to bym chyba cały czas ją podglądała.
reklama
sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
A ja do 17 marca czekam w moim przypadku godzina 0 to 10.10 ale jeszcze 3 tyg
Gabeee - nie widziałam jajek. Lekarka powiedziała, że chłopak i dziewczyna maja jakby tak samo na tym etapie. Jednemu i drugiemu coś sterczy. I teraz tak: chłopakowi sterczy bardziej w pionie, dziewczynce w poziomie. Więc tu szacuje, że chłopiec, bo bardziej w pionie jest. Dlatego 70%.
Kurcze, że też moja nie zrobiła foty, byście zobaczyly jak ładnie u chłopców wszystko widać. Może się uda następnym razem.Gabeee - nie widziałam jajek. Lekarka powiedziała, że chłopak i dziewczyna maja jakby tak samo na tym etapie. Jednemu i drugiemu coś sterczy. I teraz tak: chłopakowi sterczy bardziej w pionie, dziewczynce w poziomie. Więc tu szacuje, że chłopiec, bo bardziej w pionie jest. Dlatego 70%.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
mamusia37
Zaangażowana w BB
hej dziewczyny ja już po badaniach.
Lekarka przemiła, wyszła z gabinetu i zaprosiła całą nasza 3 sama od siebie.Zaczeła badania przez powłoki ale nasze bobo pokazało nam pupe;-) Kazała poskakać, nie pomogło to panów wyprosiła;-)
I niby wszystko ok ale wiem że są i lepsze wyniki:
CRL 6,16
NT 1,40
BPD 19,8 to mam zaznaczone poniżej normy
dectus 1,10
reszta opisu wg normy wszystko
wyliczone wg wieku
Trisomia 21 1;195
Trisomia 18 1: 471
Trisomia 13 1: 1478
ryzyko skorygowane po usg
Trisomia 21 1:974
Trisomia 18 1: 1426
Trisomia 13 1: 4728
Uwagi : Na podstawie badania USG nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia wystąpienia u płodu trisomii 21,18 i 13
Pani powiedziała że może widzi wargi ale głowy nie da ;-)
Lekarka przemiła, wyszła z gabinetu i zaprosiła całą nasza 3 sama od siebie.Zaczeła badania przez powłoki ale nasze bobo pokazało nam pupe;-) Kazała poskakać, nie pomogło to panów wyprosiła;-)
I niby wszystko ok ale wiem że są i lepsze wyniki:
CRL 6,16
NT 1,40
BPD 19,8 to mam zaznaczone poniżej normy
dectus 1,10
reszta opisu wg normy wszystko
wyliczone wg wieku
Trisomia 21 1;195
Trisomia 18 1: 471
Trisomia 13 1: 1478
ryzyko skorygowane po usg
Trisomia 21 1:974
Trisomia 18 1: 1426
Trisomia 13 1: 4728
Uwagi : Na podstawie badania USG nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia wystąpienia u płodu trisomii 21,18 i 13
Pani powiedziała że może widzi wargi ale głowy nie da ;-)
Załączniki
kornela123
Fanka BB :)
Mamusia super nowiny
reklama