reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze wizyty u lekarza zdjecia USG wyniki badania

Ja wczoraj na usg to z dobre pół godziny się naoglądałam :) moja dzidzia cały czas się ruszała i zmieniała pozycje, zginała prostowała nóżki, przekręcała się i ruszała rączkami, spoglądała też co chwilkę w naszym kierunku i musieliśmy czekać aż ułoży profilem główkę ;) Jakbym miała usg w domu to bym chyba cały czas ją podglądała.

reklama
I ja mam wreszcie konkretne zdjęcia z usg genetycznego. Wszystko ok, na 70% chłopak.

Załączniki

• 1456507389944.jpg
    1456507389944.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 158
  • 1456507403503.jpg
    1456507403503.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 170
Jaka piękna łapka :-) cuuuuuuuudo :-)
Widziałaś siusiaka i jajka?
Prawda, że od razu to widać? :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Gabeee - nie widziałam jajek. Lekarka powiedziała, że chłopak i dziewczyna maja jakby tak samo na tym etapie. Jednemu i drugiemu coś sterczy. I teraz tak: chłopakowi sterczy bardziej w pionie, dziewczynce w poziomie. Więc tu szacuje, że chłopiec, bo bardziej w pionie jest. Dlatego 70%.

Gabeee - nie widziałam jajek. Lekarka powiedziała, że chłopak i dziewczyna maja jakby tak samo na tym etapie. Jednemu i drugiemu coś sterczy. I teraz tak: chłopakowi sterczy bardziej w pionie, dziewczynce w poziomie. Więc tu szacuje, że chłopiec, bo bardziej w pionie jest. Dlatego 70%.
Kurcze, że też moja nie zrobiła foty, byście zobaczyly jak ładnie u chłopców wszystko widać. Może się uda następnym razem.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

hej dziewczyny ja już po badaniach.

Lekarka przemiła, wyszła z gabinetu i zaprosiła całą nasza 3 sama od siebie.Zaczeła badania przez powłoki ale nasze bobo pokazało nam pupe;-) Kazała poskakać, nie pomogło to panów wyprosiła;-)
I niby wszystko ok ale wiem że są i lepsze wyniki:

CRL 6,16
NT 1,40
BPD 19,8 to mam zaznaczone poniżej normy
dectus 1,10

reszta opisu wg normy wszystko

wyliczone wg wieku

Trisomia 21 1;195
Trisomia 18 1: 471
Trisomia 13 1: 1478

ryzyko skorygowane po usg

Trisomia 21 1:974
Trisomia 18 1: 1426
Trisomia 13 1: 4728

Uwagi : Na podstawie badania USG nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia wystąpienia u płodu trisomii 21,18 i 13

Pani powiedziała że może widzi wargi ale głowy nie da ;-)

DSC_0021.JPG
DSC_0020.JPG

Załączniki

• DSC_0021.JPG
    DSC_0021.JPG
    126,4 KB · Wyświetleń: 549
  • DSC_0020.JPG
    DSC_0020.JPG
    133,4 KB · Wyświetleń: 545
reklama
Do góry