reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

no ja mam tak samo ale już teraz po dzisiejszym zgłupiałam jak mi ta położna powiedziała że główkę mojego dzidziona może odepchnąć :eek: nie chce by mój M sisionem go pukał w czache, no eeej :sorry:

reklama
Aneczka- dopiero zauważyłam Twoje pytanie:zawstydzona/y: Ja jeszcze troszkę podplamiam, ale zamienia się to teraz w taki śluz. A krwawiłam dłuuugo.

Emiolka, katamisz- nie martwcie się- byłam u ginka i mówił, ze jeszcze spokojnie mogę podplamiać (ale nie mocno krwawić). Mi też najbardziej leciało przy karmieniu i jak byłam zmęczona, nachodziłam się.i w stresie- jak lądowałam z Małym w szpitalu- zalewało mnie...

kurde to ja jakaś alienka jestem... ja jak odciągam mleko też brdziej krwawie... jak wstaje po odciąganiu to aż 2 kropelki mi wyciekają.. a tak to takie bardziej plamienie mam. ja bym mogła 3 dni na jednej podpasce jechac na dobra sprawe...

ja od kilku dni nie plamiłam dzis przytrzymałam sie 30 minut przy laktatorze i troszke plamie, ale to normalne bo karmienie piersia powoduje skurcze :-)

my dziś zrobiliśmy 10 km spacerku :) no i dziś pierwszy raz od roku wsiadłam do autka yeaaa !!! :D

W czwartek bylam na kontroli u ginki. Wszystko dobrze, sladu porodu nie widac nawet. Usg jajnikow i macicy tez dobrze. Mam jeszcze przemyslec sprawe antykoncepcji - pigulki, czy spirala. Tabsy juz znam, a sprawe spirali musze jeszcze przemyslec. Pierwsze to koszt (150€ - z miedzia, 300€ - hormonalna), a po drugie rozne sa opinie. Ma ktoras z Was jakies doswiadczenie?

A ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej.Blizna po cesarce to podobno mistrzostwo świata.Prawie w ogóle jej nie widać.W środku tez wszystko ok.Teraz tylko pozostało mi gubić wagę.A co do antykoncepcji to ja chciałam plastry ale te mają ograniczenie wagowe i mi niestety brakuje 4 kilo mniej żeby móc mieć plastry.Póki co przepisała mi tabletki i zobaczymy jak to dalej będzie.

reklama
Miałam robione badanie krwi z obciążeniem glukozą. No i na szczęście wyszło, że po cukrzycy ciążowej nie ma śladu i jestem już zdrowa :-D. Nadal mam się zdrowo odżywiać, ale już bez drakońskich ograniczeń. Nareszcie:tak:.

Do góry