reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Linka dużo masz już swojego szczęścia[emoji2] a z tym obracaniem też słyszałam że tak czasem robią ale nie moj gin akurat... to z pewnością trzeba umieć a i dobrze dla Ciebie chwilę nieprzyjemności a jednak różnica w porodzie ogromną [emoji6] oby tylko młody został w takim ułożeniu [emoji2]

Firana oby wyniki były dobre i to ciśnienie... może powinnaś i w domu więcej lezec...

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Firana to trzymamy kciuki by ciśnienie juz tak zostało. Odpoczywaj:)

Linka to nieźle, chwila nieprzyjemna ale poród chyba lepszy sie szykuje, a Twój był pośladkowo ułożony czy poprzecznie? Jak 37+2 to nadal 37 dla lekarzy liczą sie tylko skończone tygodnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny odebrałam gbs i jest ujemny i to z dwóch dziurek hehe.
Złapałam zapalenie pęcherza kurcze jak boli masakra jak robię siku to jest koniec świata brak słów. Mój mi kupił tab w aptece i wzięłam już 1.
W niedziele idę na ściągnięcie szwu dzięki Bogu bo od tego mam zapalenie. Szew ściągaja mi w 36+6 czyli będę miała skończony 37 tydzień.
Nika
A ten gbs to można zarazić się przez seks? Bo piszesz ze twój też musi brać antybiotyki a może źle zrozumiałam.
Iza
U mnie też szyjka zamiast się skracac to się wydłuża.

Ostatnia edycja:
Ten lekarz do którego chodzę starej daty jest , od zawsze w szpitalu pracuje wiec potrafi takie zeczy robić , bo kiedyś się tak robiło , teraz wiadomo nie jest praktykowane ciągle bo większość lekarzy patrzy tez na komfort pacjentki bo wiadomo jak pacjentka zadowolona to i poleci go dalej ... dla mnie najlepszym wyjściem jest poród SN bo cc sobie nie wyobrażam a raczej powrotu do domu po nim i do 4 dzieci które wcale nie są duże :) i potrzebują mamy ..

Skrzat u mnie to nie dokanca tak ja mam termin wyliczony na 25 październik z prenetalnego i polowkowego a i to jest pod znakiem zapytania chociaż po dziś dzień na usg wychodzi niedaleko tego dnia ... nie mam terminu z om bo jej nie miałam od 3 i pół roku ponad jakieś plamienie było ale wyliczył mi termin z niego na 3 września wiec na pewno to nie ten ;) chwile miałam na początki listopada z usg .. A potem już zostało z polowkowego i prenetalnego na 25 pazdziernik

Linka ale fajny lekarz że tak Ci pomógł ♡♡♡ fantastycznie .
Teraz nie zaprzataj juz glowy myslami [emoji6]

Ziemniaczku super że ujemny, zapalenia nie zazdroszczę ...

Ja po wizycie . Ponaciskał palcem spojenie i pytał czy boli...odczuwalam ale nie jakiś mocny. Szyjka rozpulchnia się ale jeszcze ,jeszcze... kazał nie dźwigać nic ani bardzo się nie przemeczac bo za wcześnie na poród. Wizyta za dwa tygodnie a potem co tydzień. Jednak wyznaczy termin na cc tydzień przed planowanym (8.11) . Zapytał czy chce sn a ja się już teraz boję o ten mój szew aby nie rozeszlo się :/ a może . Sama nie wiem co myśleć
Mam kontrolować ciśnienie. Zapisał wapno,żelazo i scopolan . Pobrał gbs ,jutro niose

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Linka a to sorki, bo często z tymi tygodniami to dziewczyny sobie dodają:) a mój gin zawsze uczula na to ze np. 35+6 to ciagle 35 tydzień czyli ;P ale to u ciebie zupełnie inna sprawa i liczenie wg usg jak taka sytuacja:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Linka - moje dwie córy są z 37tc :D (37+5 i 37+2).Tzw. "donoszone wcześniaki". Ale super że już tak blisko, szykuj się:D Super też, że ogarnął przewrócenie dziecka, faktycznie musi być fachowcem... U nas ordynator taki jest - nikt go nie lubi, ale jak on bierze się za ciężarną to nie ma cudów, musi być dobrze.. Ogarnia wszystko z odwracaniem podczas porodu ułożenia twarzyczkowego ;) Nie mówiąc o indukcji porodu itd;)

Linka dobrze ze odwrócił :) milia Tobie ściągnie w skończonym 37 czy juz masz ?
Ziemniaczku no mozna jak każdym grzybem , jak mam zwykła infekcje to tez zawsze meza leczę na wszelki w sensie maści np używamy oboje , teraz akurat zakaz sexu wiec nie ma potrzeby ale normalnie to zawsze razem a powiedział mi o tym kiedyś gin wlasnie.
Zeby bie było ze zarażamy sie na wzajem ...

Mój gbs tez ujemny ale tylko z jednej dziurki.

Linka nie miałaś @ przez kp czy z jakiegos innego powodu ?

DiabliczkA dobrze ze wizyta ok :) a szew przeciez Ci ściągnie przed porodem wiec o co sie boisz ?

Ivi co to ułożenie twarzyczkowe? Pytam bo mojmlodu jest inaczej ułożony nic syn tamten był wysunięty pupa do brzucha a teraz ewidentnie nogami i rękoma bo merda mi po brzuchy nie raz wszystkim na raz i tez sie zastanawiam czy nie powinno byc na odwrót ?
Ciekawa jestem czy mój potrafi , bo np tylko on przebija wody płodowe ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Ziemniaczek dobrze że wynik ujemny bo zawsze to kolejny niepotrzebny stres z głowy[emoji6]

Diabliczka to rozmyslasz jednak czy by sn nie próbować?

Emka ja mam podobne odczucia z ułożeniem dziecka jak Ty... pocieszam się tylko tym że to jeszcze może się zmienić[emoji6] a twarzyczkowo to tak jak wychodzi najpierw właśnie twarz a normalnie powinien wyjść najpierw tył głowy... podobno jest gorzej ale ja sama nie wiem bo mój był dobrze ustawiony...

Ivi ten ordynator to fakt wygląda na gbura, ale mi podpasowal bo co nie zapytalam to dostałam konkretna odpowiedz, zawsze zadowalająca [emoji6]poza tym to Mało mówił[emoji2] za to jego zastępca to jak dla mnie cham i prostak i może wiedzę ma ale te swoje teksty mógłby zachować dla siebie...

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Ostatnia edycja:
Do góry