reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Ziemniaczek czyli wydłużyła sie ?? O 1 cm? Przypomnij mi ile
Miałaś jak zakładali szew ? Widzisz co lekarz co sprzęt
To inaczej ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Tak szyjke badali dopochwowo
Jak zakładali szew to było 2.5 cm później zleciala mi si 1 cm a wczoraj 0.5
A dzisiaj mi. Mówi lekarz że 2 cm masakra
On mówił że mogła mieć 0.50.5 bo chodziłam ale dzisiaj też chodziłam bo do szpitala nie rozumiem tego

Milia moze nie do konca bezpieczny ale pewnoscia bezpieczniejszy niz 30 tydzien. Jak widziałam dzieci urodzone w 30tc to mnie serce bolało.
Moje dziecko urodzone po pełnych 34tc i po dwukrotnym podaniu mi sterydów na płucka samo oddychało i dostało 10/10.
A to dlaczego jakies dziecko trafiło pod tlen... to przyczyn moze byc wiele, a nie zawsze musi byc nia tydzien ciazy w jakim sie urodziło.
W 38 tc rozwiązuje sie ciaze bliźniacze, od 37 tc to jest ciaza donoszona. A ze ktos nie dopilnował zeby dziewczyna zagrożona wcześniejszym porodem dostała sterydy to niestety ale konowały sie zdarzają. Ja jak sie zle poczułam w szpitalu to o północy wzywali na oddział kardiologa, internistę i lekarza dyżurującego i podawali mi sterydy na płuca i nikt mnie nie zlekceważył, bo inaczej mogłaby to nie byc historia z happy endem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja wróciłam z wizyty. Szyjka 2,4-2,5 czyli trzyma sie na tym samym poziomie od 2 tygodni. Nadal mam prowadzić domowy tryb życia, nigdzie nie chodzić, dbać o siebie i dużo wypoczywać. Mogę po Basię do szkoły autem jechać...
Mała ma 1400 g mogłaby mieć ciut wiecej ale rośnie, wzięliśmy dzisiaj Basię na wizytę ale Młoda odwrócona była od nas nic nie chciała pokazać:( wypięła kręgosłup i dupke i tyle :/ szkoda bo Basia myślałam ze buźkę zobaczy, ułożenie do porodu za to idealne, ale rodzic jeszcze nie chcemy. Następna wizyta za dwa tygodnie.

Ziemniaczek super ze szyjka jednak dłuższa ale uważaj na siebie nie ma żartów!
MartiniM jak w takim grzebaniu tez bym sie nie sprawdziła, wystarczy luteina.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martini skoro tak chcą dbać o brak infekcji mogli dać w globulkach do aplikowania na noc, wydaje mi się że wpychanie tam paluchow dwa razy dziennie nie ma sensu. Mi to się zawsze wydawało ze takie maści to do użytku zewnętrznego na skórę a nie do środka...

Skrzat ważne że dzidzia zdrowa i szyjka nie spada :)

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Do góry