reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

niki nie wiem na jakiej wysokości powinna być główka, gin powiedziała, że wszystko ok jak na ten wiek ciąży. Ale ja też czuję malutką jak napiera, więc chyba to normalne.
A jedneog hemoroida też mam, nawet był polesny kiedyś przez dwa dni, polecam maść z wyciągu z kasztanowca, Aesculap czy coś takiego. Super jest!
Moja gin na szczęście aż tak mnie tam nie oglądała :szok:

reklama
niki nie wiem na jakiej wysokości powinna być główka, gin powiedziała, że wszystko ok jak na ten wiek ciąży. Ale ja też czuję malutką jak napiera, więc chyba to normalne.
A jedneog hemoroida też mam, nawet był polesny kiedyś przez dwa dni, polecam maść z wyciągu z kasztanowca, Aesculap czy coś takiego. Super jest!
Moja gin na szczęście aż tak mnie tam nie oglądała :szok:
Hehe, może u mnie był bardziej widoczny bo też raczej aż tak mi nie zaglądał:-D. I gin ma pewnie rację,zdziwiłam się tylko z tą główką:). A maść zakupię, bo ciągle w szoku jestem że mi się brzydal pojawił-dzięki za nazwę.

ja też w 42 :-), ale u mnie ani oksy ani przebicie pęcherza, ani masaż szyjki, piłka, prysznice nic nie pomogło- także widać że jak maleństwo nie ma zamiaru to choćby nie wiem co nic nie przyspieszy-hehehe

zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj gin powiedział ze mam przyjśc spokojnie za 3 tyg :-O ja już nie wiem- czemu on nie chce mnie częściej widywać nawet za 150 zł:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dziś byłam kontrolnie na ktg w szpitalu na IP i Mały jak się przebudził, to tak ta kreska od tętna skakała. Pani doktor niesamowicie miła i odpowiadała na wszystkie pytania. Dosyć długo i spokojnie badała wszystkie pacjentki. Trochę się naczekaliśmy i przez to szybko cały dzień mi zleciał. Podczas badania krew mi leciała ale teraz już jest dobrze. Szyjka ma 2cm,przepuszcza palec i brak skurczów. Tak bym chciała zacząć sama rodzić, a tu chyba wywoływanie mnie czeka. Była na Izbie jedna dziewczyna, która miała skurcze co 10 min to tak jej pozazdrościłam, że mój M. się śmiał ze mnie i mi dokuczał.
Takie info mam dla tych Dziewczyn, które będą miały przenoszoną ciążę:
-do szpitala można się zgłosić na patologię ciąży od 7 dnia po terminie i powinni zacząć hospitalizację
-przy zgłoszeniu nie potrzeba skierowania
-róbcie ktg

Ostatnia edycja:
No to jesteśmy po wizycie i tak:
* rozwarcie na opuszek
* główka się jeszcze nie wstawia
* wszystko w jak najlepszym porządeczku
* młody waży 3590g
* ktg bez znaczenia
* jedyne pocieszenie jest takie, że waga moja ta sama co 2 tyg temu :)

Czyli nie rodzimy jeszcze...
FRANUS 37 TC_1.jpg

Ostatnia edycja:
Alka zazdroszczę wagi bez zmian :) ja to się aż boję jutrzejszego dnia :p a dokładniej tej wagi.a maluch faktycznie duży,może dobije nawet do 4 kg :) jednak najważniejsze że wszytko ok

reklama
Alka mój kluseczek jest tydz starszy i waży 3700. Jestem ta waga przerażona. Bo jeżeli Mały miałby się urodzić za dwa tyg to bite ponad 4 kg...o tyle to już chyba bym nie dała rady rodzić sn.... Jedyne pocieszenie, że lekarz stwierdził, że mogę już urodzić w tym tyg ;) oby:tak: Tak już tego chcę....;) a zdj Frania uroczę. Ja dziś dostałam trzecie z kolei zdj "klejnotów" i stópki;)

Ostatnia edycja:
Do góry