reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
hej. ja miałam wizytę wczoraj. z małym ok. rośnie jest proporcjonalny i pomiary są ok do wieku ciąży. niestety szczegółowo ile waży nie wiem.
jedyne co zaniepokoilo położną i lekarza to to że w miesiąc przytyłam aż 3 kg (13na +) i to ze strasznie swędzi mnie brzuch. .. gin się zastanawiał czy do szpitala mnie nie położyć ale jak rozmawialiśmy i powiedziałam ze nie puchne baaardzo i nie codziennie to opuściła ten temat...
sama się zastanawiam skąd te 3 kg bo apetyt mam słaby i musze wmuszac w siebie...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Super Życiowa,że z dzidzią wszystko dobrze. A 3kg w miesiąc to dużo?
Dziewczyny a o co chodzi z tymi centylami bo nie bardzo to rozumiem. Czy to jest waga minimalna, średnia i maksymalna?

Życiowa a robiłaś badania wątroby? One są tanie a nieraz powodują i zatrzymywanie wody w organizmie i swędzenie skóry. Może spróbuj Aspat alat i bilirubine.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

kamila no właśnie zwróciła uwagę na to ze może to być początek zatrucia ale z drugiej strony to nie oszukujac się przy tych temp to i bez ciąży człowiek więcej wody zostawia. .. zobaczy jak będę miała obrzęki większe i zaczną swedziec ręce i łydki to pójdę na IP. teraz to ja za niecałe 3tyg ślub biorę wiec nie mogę iść do szpitala[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Patka idealna średnia to 50 centyl. Jeżeli Twojej dziecko jest w 90 centylu tzn. że 90% ogółu dzieci ma mniejszą wagę niż Twoje dzieciątko. Jeżeli waga Twojego dziecka jest na 10 centyl to 90% dzieci ma większą wagę niż Twoje maleństwo. W zasadzie podobno wynik między 10 a 90 centylem jest prawidłowy.

Życiowa ja tez mam skoki wagi ale to dlatego ze mały duzo urósł w 3 tyg. I brzuch tez mnie swędzial bo skóra sie zozciagala. 2 tygodnie mialam spokój i chyba znowu rośnie bo mnie brzuchol koło pępka swędzi...a wagi juz nie sprawdzam:)

Ja znów czekam na wyniki... czy dziś jadę do szpitala czy w pon/wt. Oczywiście chciałabym te dni jeszcze spędzić w domu w trójkę z mężem i córa bo to ostatni taki weekend :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry