reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Bubka jak maluszek już duży !!! uwielbiam oglądać te zdjęcia :))

Autostopowiczka Ty dopiero pierwsze USG ? Gratki że wszystko ok :)
W pierwszej ciąży na usg pierwszym byłam w 13 tyg, nie lubię się naświetlac :-) pamiętam że u lekarza byłam w 3 tyg i on Bez usg jakby Potwierdził mi ciążę nie pamiętam czy mi uwierzył czy robił badanie krwi, taki na NFZ, a jak sprawa była poważna i 13 tydz to poszłam na usg bo chyba obowiązkowe. Tym razem Wiedziałam że zaszłam pierwszego dnia rano, kilka godzin po, może tam do niczego nie doszło jeszcze ale miałam objawy :-) nietypowe dla ciąży ale byłam pewna to to, tym bardziej że z mezem.widzimy się na weekendy :-) i mniej jest do gdybania w przypadku kochania się codziennie, a objawy w pierwszych dniach przypominały już ciążowe, pewna na 10000% byłam już tydzień po. Miałam iść i tym razem w 13 tyg ale uprzytomnilam sobie ze becikowe wypłacane jest, jak się jest pod kontrolą lekarską przed 10 tyg, chodzi o pieczątki itd a bałam się że będąc w 7 lekarz pomyli się tygodniami jak w pierwszej ciąży i spoznie się co do 10 tyg :-) przy okazji też zrobił usg, na którym mi nie zależało, takie czasy że na dzień dobry mi zrobił na NFZ, kiedyś tak nie.bylo :-) i stało się.mam zdjęcie ale tradycyjnie brzydkie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem już po wizycie, jaka radość! :) Oto moje 3,59 cm Szczęście :D Z usg wychodzi 10t2d. Słuchaliśmy znów z mężem serduszka, bije miarowo. Maleństwo chyba sobie spało, ale jak je podglądaliśmy to widać było ruchy jednej dłuuugiej nóżki, zabawne to było :) Badania prenatalne mam umówione na 29.03., więc tylko dwa tygodnie do następnej wizyty.

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    87,4 KB · Wyświetleń: 170
  • 4d.jpg
    4d.jpg
    88,4 KB · Wyświetleń: 144
Ja tez juz po badaniach. Wszystko jest ok :) maleństwo ma 9t5d wg usg i 2,86 mm. Serduszko tez juz słyszałam i tez bije szybko i miarowo. Mój lekarz napisał mi skierowanie na badania prenatalne darmowe. Powiedział, że mam nie patrzeć na to, co napisał na skierowaniu, bo to tylko po to, żebym nie płaciła 240 zł, no i badania krwi i moczu tez za darmo na NFZ, wiec sporo pieniędzy zostanie w portfelu :) Poniżej zamieszczam zdjęcia dzieciatka.

reklama
Do góry