reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
hej. ja miałam wizytę wczoraj. z małym ok. rośnie jest proporcjonalny i pomiary są ok do wieku ciąży. niestety szczegółowo ile waży nie wiem.
jedyne co zaniepokoilo położną i lekarza to to że w miesiąc przytyłam aż 3 kg (13na +) i to ze strasznie swędzi mnie brzuch. .. gin się zastanawiał czy do szpitala mnie nie położyć ale jak rozmawialiśmy i powiedziałam ze nie puchne baaardzo i nie codziennie to opuściła ten temat...
sama się zastanawiam skąd te 3 kg bo apetyt mam słaby i musze wmuszac w siebie...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Super Życiowa,że z dzidzią wszystko dobrze. A 3kg w miesiąc to dużo?
Dziewczyny a o co chodzi z tymi centylami bo nie bardzo to rozumiem. Czy to jest waga minimalna, średnia i maksymalna?

Życiowa a robiłaś badania wątroby? One są tanie a nieraz powodują i zatrzymywanie wody w organizmie i swędzenie skóry. Może spróbuj Aspat alat i bilirubine.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

kamila no właśnie zwróciła uwagę na to ze może to być początek zatrucia ale z drugiej strony to nie oszukujac się przy tych temp to i bez ciąży człowiek więcej wody zostawia. .. zobaczy jak będę miała obrzęki większe i zaczną swedziec ręce i łydki to pójdę na IP. teraz to ja za niecałe 3tyg ślub biorę wiec nie mogę iść do szpitala[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Patka idealna średnia to 50 centyl. Jeżeli Twojej dziecko jest w 90 centylu tzn. że 90% ogółu dzieci ma mniejszą wagę niż Twoje dzieciątko. Jeżeli waga Twojego dziecka jest na 10 centyl to 90% dzieci ma większą wagę niż Twoje maleństwo. W zasadzie podobno wynik między 10 a 90 centylem jest prawidłowy.

Życiowa ja tez mam skoki wagi ale to dlatego ze mały duzo urósł w 3 tyg. I brzuch tez mnie swędzial bo skóra sie zozciagala. 2 tygodnie mialam spokój i chyba znowu rośnie bo mnie brzuchol koło pępka swędzi...a wagi juz nie sprawdzam:)

Ja znów czekam na wyniki... czy dziś jadę do szpitala czy w pon/wt. Oczywiście chciałabym te dni jeszcze spędzić w domu w trójkę z mężem i córa bo to ostatni taki weekend :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry