reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

no ja już też dwa razy miałam sprawdzane te antygeny i w karcie ciąży widzę że jeszcze jedno jest miejsce więc pewnie bliżej terminu jeszcze raz będę robiła to badanie

reklama
zaraz zwariuję :/ pojawiły mi się wyniki badania krwi. Przez ostatnie dwa miesiące miałam niskie THS (0,87) a dziś jest ponad 3,5 :/ nic nie rozumiem.... Co więcej Ft4 też jest powyżej normy a ja zawsze myślałam że jak TSH za wysokie to ft4 za niskie. Zgłupiałam zupełnie. Na szczęscie we wtorek mam endokrynologa to może mi rozjaśni temat.
Poza tym morfologia ok, tylko leukocytów trochę za dużo. Ale totalnie rozkłada mnie infekcja więc myślę że to moze być powodem....

Fenika - dobrze ze masz lekarza we wtorek to sprawdzi. Z tym tsh to nigdy nie wiadomo. Ja mialam w grudniu 1.5 w styczniu 1.9 i bylam pewna ze teraz bedzie jeszcze wiecej i bede musiala zwiekszyc a tu suprise tsh 1.2 takze skacze sobie w najlepsze choc dawka leku taka sama od pazdziernika

Malasowka spokojnie Twój maluszek ma jeszcze czas sie obrócić. Jeśli Ci naprawdę zależy to poćwicz trochę , na przekręcenie dziecka wspaniałe są ćwiczenia spinning babies- sprawdź w internecie, albo kręcenie biodrami na piłce, robienie tzw stoliczka ( nogi na szerokość bioder ) zginasz tułów tworząc 90 stopni miedzy plecami a nogami ( ręce wyciągnięte do góry i oparte o krzesło. Trzymasz 10 s i przerwa i tak kilka razy.

Fenikq nie znam sie na tych badaniach, ale usg widzę ładnie wyszło :) bardzo ładna waga :)

Marciosz no widzisz wiedzialam.ze sa sposoby na zmiane pozycji w brzuszku :) tylko nie pamietalam za to ty ladnie przedstawilas temat :)

Supet że wizyt udane :-) oby takich jak najwięcej :-)
Feniks kurcze ale skończyło ci tsh dobrze ze masz lekarza to wszystko wyjaśni

Mysza poprostu dziecko jest ok tygodnia większe. Podobnie jak u mnie byłam na usg w czwartek i u mnie termin wedlug OM 25.04, a wedlug USG 17.04 u mnie dzidzia waży 1450g i gin. powiedział że poprostu może być wieksza.

reklama
Do góry