reklama
Malasowka0416
Zaangażowana w BB
Witajcie
!
Super, że u każdej wszystko dobrze
! Ja po wizycie u Gin. Wszystko dobrze, Mała rośnie, przekroczyła już kilogram
Z tym, że siedzi sobie pośladkowo i jest baaardzo wysoko i Gin mi powiedziała, że raczej się już nie obróci główką w dół, więc na następnej wizycie, za 4 tygodnie będę pewnie ustalać termin cesarki. W sumie nie wiem czy się cieszyć, czy smucić
Początkowo chciałam naturalnie, no a teraz już sama nie wiem. Najważniejsze żeby było bezpiecznie i zdrowo dla Malutkiej
. Występuje u mnie zestawienie konfliktowe (jestem w pierwszej ciąży) i proponowała mi również wykupienie immunoglobulin w zastrzyku (ok 340 zł) żeby sobie w najbliższym czasie zapodać. Słyszałam, że w 72 h po porodzie dają taki zastrzyk w razie jakby był konflikt i nie wiem czy to jakaś różnica, jak się ma teraz, a po porodzie? Miała może któraś z Was podobną sytuację?
Pozdrawiam ciepło
!
Super, że u każdej wszystko dobrze
Pozdrawiam ciepło
Dziewczyny wróciłam z USG. Wszystko jest w porządku
Mała leży główką w dół (biedna nie wie że nie musi i szykuje się już do wyjścia
). W sumie nie wiem czy moge pisać mała bo nadal kawał z niej klocka - waży już 2 kg i wyprzedza OM o półtorej tygodnia (dziś mam przełom 30/31 tydzień). Bardzo liczyłam że zobaczę jej twarz to bo USG 3D mialo być ale nie pokazała się nawet z profilu - więc nie mam zdjęcia do pokazania. Za to śmiesznie było widać jak wierzga mi stopami po żołądku
Taaaak się ciesze że jest zdrowa
))))
Malasowka0416
Zaangażowana w BB
Gratulację Fenika
! Super, że Malutka już przygotowana
no i że taka duża rośnie
!
Malasowka0416
Zaangażowana w BB
Masz rację Reniu! Na początku się zmartwiłam, ale potem stwierdziłam, że będzie co ma być. W każdej sytuacji są jakieś plusy i minusy, dlatego trzeba brać, co los daje i jak mówisz zdać się na naturę i cieszyć, że Malutka zdrowa
!
renia1321
Fanka BB :)
A konflikt to u nas tez jest. W pierwszej ciąży w Pl dostałam zastrzyk tylko po porodzie. Teraz w De to już dostałam w 28 tyg ale tu normalnie tak robia. W pierwszej ciąży to bym sobie chyba darowała to musiałoby się coś stać bardzo powaznego żebyś miała tam wewnątrz kontakt z krwią malutkiej przed porodem... no a po porodzie dostaniesz ale musisz przemyślec powinni to kurde refundowanych tak jak wszędzie indziej....
U nas Damian w dodatku miał krew po tatusiu wiec to był konflikt dopiero.
U nas Damian w dodatku miał krew po tatusiu wiec to był konflikt dopiero.
reklama