reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Ania gratuluje, najważniejsze ze wszystko dobrze :-* maluszek jeszcze sie obróci, moje na każdej wizycie czyli co 2tyg są inaczej ułożone.

reklama
Witajcie :) !
Super, że u każdej wszystko dobrze :) ! Ja po wizycie u Gin. Wszystko dobrze, Mała rośnie, przekroczyła już kilogram :) Z tym, że siedzi sobie pośladkowo i jest baaardzo wysoko i Gin mi powiedziała, że raczej się już nie obróci główką w dół, więc na następnej wizycie, za 4 tygodnie będę pewnie ustalać termin cesarki. W sumie nie wiem czy się cieszyć, czy smucić ;) Początkowo chciałam naturalnie, no a teraz już sama nie wiem. Najważniejsze żeby było bezpiecznie i zdrowo dla Malutkiej :). Występuje u mnie zestawienie konfliktowe (jestem w pierwszej ciąży) i proponowała mi również wykupienie immunoglobulin w zastrzyku (ok 340 zł) żeby sobie w najbliższym czasie zapodać. Słyszałam, że w 72 h po porodzie dają taki zastrzyk w razie jakby był konflikt i nie wiem czy to jakaś różnica, jak się ma teraz, a po porodzie? Miała może któraś z Was podobną sytuację?
Pozdrawiam ciepło :) !

Dziewczyny wróciłam z USG. Wszystko jest w porządku :) Mała leży główką w dół (biedna nie wie że nie musi i szykuje się już do wyjścia ;)). W sumie nie wiem czy moge pisać mała bo nadal kawał z niej klocka - waży już 2 kg i wyprzedza OM o półtorej tygodnia (dziś mam przełom 30/31 tydzień). Bardzo liczyłam że zobaczę jej twarz to bo USG 3D mialo być ale nie pokazała się nawet z profilu - więc nie mam zdjęcia do pokazania. Za to śmiesznie było widać jak wierzga mi stopami po żołądku :) Taaaak się ciesze że jest zdrowa :)))))

Gratki dziewczyny :)
Malaskowa co poradzisz trzeba zdać się na naturę :) Nic się nie przejmuj i nie rozmyślaj ważne ze mała zdrowa!

Masz rację Reniu! Na początku się zmartwiłam, ale potem stwierdziłam, że będzie co ma być. W każdej sytuacji są jakieś plusy i minusy, dlatego trzeba brać, co los daje i jak mówisz zdać się na naturę i cieszyć, że Malutka zdrowa :) !

Mala sowka co to za bzdura dziecko moze w kazdej chwili sie obrucic ;) gratuluje wizyty ;)

Fenika kawal dziewczynki super ;)) gratuluje ;))

A konflikt to u nas tez jest. W pierwszej ciąży w Pl dostałam zastrzyk tylko po porodzie. Teraz w De to już dostałam w 28 tyg ale tu normalnie tak robia. W pierwszej ciąży to bym sobie chyba darowała to musiałoby się coś stać bardzo powaznego żebyś miała tam wewnątrz kontakt z krwią malutkiej przed porodem... no a po porodzie dostaniesz ale musisz przemyślec powinni to kurde refundowanych tak jak wszędzie indziej....
U nas Damian w dodatku miał krew po tatusiu wiec to był konflikt dopiero.

reklama
Do góry