reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

dzięki dziewczyny :) 9.02 mam wizytę u mojej ginekolog (jak wspominałam wcześniej na usg chodzę prywatnie gdzie indziej bo mają lepszy sprzęt) i wtedy wszystkiego się dowiem. Jutro muszę iść do mojej lekarki rodzinnej, bo coś dziwnego zrobiło mi się na stopie, jakby wystająca chrzątka na grzbiecie stopy i cały czas boli, nawet jak nie ruszam :(
A Maja urodziła się z wagą 3250, zaraz zerknę ile ważyła mniej więcej w tym samym okresie, co jest teraz Antoś(31tydz.+5) waży 1525
Maja (31tydz +6) ważyła 1894

reklama
Antus dobre wieści :) Dobrze ze lekarz woli sprawdzić wszystko to dobrze o nim świadczy :)
No i patrz jaka rozbieżność 800g na normę tak jak pisałam każde dziecko ma swoją urodę:) najważniejsze że przybieraja, mój przez 4 tyg przybral 700g szok chyba to dużo :D Ale tak mogą teraz rosnąć szybko :)

Gratuluję udanych wizyt.
Ja w pn miałam wizytę i szyjka mi się skróciła do 24 mm, jeszcze 3 tygodnie temu była 38 mm. Lekarz powiedział że możliwe że skończy się cc i szybciej mnie skieruje do szpitala.
Przepisał mi nospe forte 80mg i dalej mam stosować luteine 100.
Od początku 10 kg na plusie (29 tc) ok.105 cm w brzuchu.
Nie wiem ile ważą bąbelki bo ciężko było je niby zmierzyć tak się kręcą. Następna wizyta za 2 tygodnie.
Zastanawiam się czy nie iść jeszcze prywatnie do innego gina żeby wszystko sprawdzić. Chyba że pójdę po kolejnej wizycie.

Ta szyjka to na dolnej granicy, tak mówią moi lekarze ja mam 2,5 ale muszę leżeć. Jak narazie juz 10tyg bez zmian wiec mam nadzieje i dobre myśli :)

no i ja po wizycie. Nie potrzebne były nerwy i stres bo wszystko w porządku.. Szyjka się trzyma, wyniki dobre, z małym też wszystko w porządku. Jednak wtedy był za bardzo opity i dlatego też żołądek taki rozepchany miał, bo dziś już było w porządku. Waży 1318g czyli w normie, a ja przystopowałam z tyciem bo tylko 2 kg w ciągu ostatniego miesiąca (czyli już +12) Dostałam kartę ruchów dziecka i mam codziennie kontrolować i zapisywać od 30 skończonego tygodnia. Póki co ułożony pośladkowo, ciekawe czy zdąży się obrócić, niby jeszcze z 2 tygodnie może tak leżeć, ale zobaczymy co wykombinuje.
Następna wizyta dopiero w marcu, myślałam że teraz będę chodzić częściej a znów 4 tygodnie do wizyty :/

Lusinda - super! Widzisz niepotrzebnie sie martwilas☺ ale my mamy juz tak mamy:)
Moja cora obrocila sie glowa w dol dokladnie w 33-34tyg dopiero. Wiem dokladnie bo na koniec 32tyg w szpitalu lezala jeszcze poprzecznie a w 34 juz glowka do dolu.

reklama
Do góry