reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

joanka to ja juz nie bede szła w niedziele skoro ty bedizesz to mi zdasz relacje ;-)w sumie masz racje, wychodzac z szatni nie koniecznie trzeba od razu wychodzic z obiektu :tak: z tego co wiem to zajecia są po pół godziny wiec jest 15 min na wyjście zeby kolejna grupa miała 15 min na przyjscie itd... no ale w niedizele bedzie wszystko wiadomo :-) Zreszta rzeczywiście, nie pomyslałam o drzemkach... mój w sumie nadal sporo śpi w dzień, jest jedzonko, z godzinke aktywnosci i spanko wiec nie wiem jakby to wszystko wyszło :eek:

reklama
Mamy leżaczek fisher price i tam są do pałąka zabawki przyczepione rzepami. Piotrek od wczoraj ciągnie do upadłego aż uda mu się zabawkę zerwać i wtyka do buzi albo rzuca na podłogę :-D

Kamlka wczoraj leżała na łóżku obok kilka jednorazowych reklamówek, w pewnym momencie dorwała jedną i chyba z 15 minut się nią bawiła i gniotła zafascynowana:-) a wogóle to strasznie chce już wstawać:-D

moj syniu podciaga sie za dwa palce z lezenia do calkowicie siedzacej pozycji i siedzi bez oparcia trzymajac sie raczka za jeden palec - ale za to nie przewraca sie z pleckow na brzuszek

Jasio tez sie nadal nie przekreca ale to nic - przekreca sie na boki i bardzo dobrze mu wychodzi tzw. swieca jak lezy na plecach :-D
No i dzis byl w mojej poprzedniej szkole i zachowal sie super - wszystkich zachwycil ;-)
Przy ludziach to potrafi byc grzeczny :cool2:

Piotruś przeżywa okres fascynacji karuzelką :dry: kiedyś mu zwisała a teraz niesamowicie mu sie podoba :sorry2: ciągle ją ciągnie i domaga się ciągłego nakręcania :dry: i niesamowicie podoba mu się ochraniacz na łóżeczku bo są na nim dwa śliczne delfinki - to wszystko sprawia że bardzo chętnie leży w łóżeczku i albo maca ochraniacz albo karuzelkę a mama ma trochę spokoju :-D

Co ja bym dała żeby moje dziecię w końcu normalnie wyspało się w dzień. NAjdłuższa drzemka dzisiejsza to 40 min a tak to pół godziny. Były dziś 4. NIc dziwnego że pod wieczór to już marudny jest. A wiecie co wydaje mi się że nie chce spać bo jest widno, jak by było ciemno to by chyba dłuzej spał i łatwiej zasypiał. A broni się przed tym spaniem w dzień rękami i nogami.

reklama
my byliśmy na basenie już :-)
na normalnym zupełnie nieprzygotowanym dla niemowlaków i było fajnie i poradziliśmy sobie :tak:

siedzieliśmy 40 minut w jacuzzi i Piotrusiowi po 20 minutach chyba zaczeło się podobać :sorry2:a z tymi 15 minutami to chyba bzdura - w szatni było bardzo cieplutko więc nie było problemu - gorzej bo nie było gdzie go położyć aby go ubrać (tylko taka malutka wąziutka ławka) ale jak ja to zawsze powtarzam - matki sobie zawsze poradzą :-D:-D
w niedziele też planujemy iść na basen :-D i też nie na specjalne zajęcie dla niemwolaków ani na taki basen bo u nas w mieści ejest taki jeden i jest za drogi a już wiem że na zwykłym też jest ok tylko musi być jacuzzi :tak:

Do góry