reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze starszaki:)

Ja chcialam tylko Wam powiedziec jak moj syn (15 l.) zareagowal na to, ze bedzie mial rodzenstwo. Powiedzial:" Mamo! A chce ci sie jeszcze rodzic:szok:????". I tyle, teraz przyzwyczaja sie w myslach, ze juz nie bedzie jedynakiem:-D

reklama
a ja narzekam na swoje dziecko.. jakby mnie obudziła o 5-6 rano to bym ją rozniosła:D o 21 już leżymy w łóżku (i nie ma możliwości negocjacji tej godziny) a wstaje koło 8-9.. poza tym nauczyła się już, że mama nie wstanie z wyra póki dzidzia się nie położy chociaż na parę minut z mamą w łóżku:)

Moja córa ma 13 lat. Na wieść o ciąży popłakała sie ze szczęścia. Bardzo chciała rodzeństwo - ja mniej. Zrobiłąm sie bardzo wygodna, ale to fajnie, coś się będzie znowu w moim życiu działło ;)

Livastrid - a Twoja córcia przesypia już całą noc??? I do tego o 9 wstaje???? JEzuuuu jak ja Ci zazdroszczę. Mi to Przemek jeszcze 2 razy w nocy na jedzenie się budzi, a nie jest karmiony piersią... już zwątpiłam że to się kiedyś skończy. No i śpi tak do 6-8 zależy jak go najdzie. Najczęsciej jakoś koło 7 wstaje i energia go do zabawy rozsadza. No i jeszcze często poza 2 pobudkami na jedzonko, przebudza się tak dodatkowo i trzeba np isć mu smoczek dać jak sam sobie nie może w łóżeczku znaleźć...

Livastrid - a Twoja córcia przesypia już całą noc??? I do tego o 9 wstaje???? JEzuuuu jak ja Ci zazdroszczę. Mi to Przemek jeszcze 2 razy w nocy na jedzenie się budzi, a nie jest karmiony piersią... już zwątpiłam że to się kiedyś skończy. No i śpi tak do 6-8 zależy jak go najdzie. Najczęsciej jakoś koło 7 wstaje i energia go do zabawy rozsadza. No i jeszcze często poza 2 pobudkami na jedzonko, przebudza się tak dodatkowo i trzeba np isć mu smoczek dać jak sam sobie nie może w łóżeczku znaleźć...

A ja musze pochwalic mojego Wojtaszka przesypia cale noce!!! i wstaje o 9 po urlopie mu sie tak odmienilo:)

Asteria - no to Wojtaszek super chłopak jest :-) Zawsze tak ładnie spał? Czy dopiero później mu się unormowało? Bo tak się zastanawiam czy się jeszcze wyśpię zanim drugi maluszek przyjdzie na świat ;-)

reklama
Asteria - no to Wojtaszek super chłopak jest :-) Zawsze tak ładnie spał? Czy dopiero później mu się unormowało? Bo tak się zastanawiam czy się jeszcze wyśpię zanim drugi maluszek przyjdzie na świat ;-)

akuratnie wojtaszek był dzieckiem ktore nie bylo problematyczne jesli chodzi o noc;) od 3 mies ja nie wiedzialam co to znaczy stawanie w nocy tylko kolo polnocy dostawal butle zanim my szlismy spac... i tak juz zostalo... tyle ze wstawal wczesnie 5.30-6 rano był juz na nogach... a od wyprowadzki przesypia cale noce bez budzenia... nawet na siusiania:) (a spi juz bez pieluchy)

Do góry