reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Mnie ostatnio przeszedł bój kręgosłupa (szczególnie dolny odcinek), pytałam się o to lekarza. Ten powiedział że nie jest to spowodowane cieżarem a zmianą środka cieżkości, który zmusza nas do ciągłego prostowania pleców i napięcia dolengo odcinka (a tak wogle to dotyczytałam się że ten dolny odcinek u kobiet jest 5 razy mocniejszy niż u meżczyzn, co pozwala nam przetrwać ciąże).

Oprócz bólu kręgosłupa, miałam drętienie prawego pośladka i uda, coś tam uciskało, szczególnie rano albo na wieczór. O dziwo przeszedł ból pleców (który czasmi nie dawała spać) i mineło drętwienie. Teraz macica zaczyna stopniowo wędrować w górę - więc u was na dniach napewno też się to poprawi :-)

reklama
Hej, mnie strasznie boli lewa pachwina zwlaszcza jak poleże..
Co do stanikow do karmienia to moge wam spokojnie pplecic triumpha - sa drozsze ale jedna reka mozna odpiac i zapiac czego nie mozna powiedziec o baby-ono. Zdaje se sprawe ze za ta kase mozna kupic 3 inne ale dla mnie komfort byl nieporownywalny. Ja normalnie nie spie w staniku a po urodzeniu trzeba bedzie niestety. Nie lubie tego strasznie i dla mnie te triumpha byly wygodniejsze.

nie musisz stanika zakładać na noc ale bardzo szybko to zrobisz. Przyjdzie pokarm to piersi zrobią się większe i jeśli chcesz żeby biust był porządnie podtrzymywany to musisz zainwestować w stanik. Do tego nawał pokarmu przez to piersi robią się bardzo ciężkie i wyciek pokarmu wtedy bez wkładek laktacyjnych ani rusz no chyba że będziesz co chwilę się przebierać.

Ja mam duży biust i śpię w staniku bo jest mi tak o wiele wygodniej niż bez. Jak stanik jest dobrze dobrany to nie powinnaś go w ogóle czuć. Nic nie powinno uwierać.

Ja do stanik do karmienia miałam z "triumpfa" bo tam znalazłam swój rozmiar i bardzo sobie go chwaliłam.

Slyszalam tez, ze nie warto kupowac bialego stanika, bo mleko bardzo brudzi bielizne i jest po jakims czasie cala zolta. Nie wiem ile w tym prawdy. Ja nosze tylko i wylacznie biala bielizne. Nie wiem, jak przestawie sie na czarna. Spac w staniku tez nie lubie...

W staniku nosi się wkładki latacyjne, dobrej jakości i odpowiednio często zmieniane nie przeciekają :tak: Karmiłam długo, i jednyne co się stanikowi stało, to zszarzał, jak to bawełna po wielokrotnym praniu ;-)
Właśnie wczoraj kupiłam sobie kilka nowych :tak:

Ja się zastanawiam czy ze mną wszystko w porządku, biust mi jak narazie wogóle nie urósł tylko takie żyły widoczne się pojawiły i troszkę brodawki zciemniały ,
wymioty dalej mnie męczą rzadko średnio raz na tydzień ale jak zacznę wymiotować to trzyma mnie cały dzień , a do tego gdzieś tak od ponad miesiąca mam potworną zgagę i nie mam na nią żadnego sposobu nie wiem czy to normalne?? Mam nadzieje że z didzią wszystko ok za tydzień mam usg połówkowe i boje się strasznie , że coś może być nie tak .Co prawda ostatnie usg miałam w 16 tygodniu i niby wszystko było ok , dzidzia duża miała prawie 200 gram, Strasznie męczą mnie ostatnio obawy o zdrowie malucha czy wy też macie czasem takie czarne myśli??

reklama
Wszystko bedzie dobrze. Kazda ciaza jest inna i kazdy inaczej przechodzi. Moja kolezanka jeszcze jadac do porodu rzygala wiec luz..
A na zgage sprawdze w domu jak sie lek nazywa. lekarz mi przepisal i jest rewelacyjny. Dam znac popoludniu

Do góry