reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy ;-)

reklama
IMG_6093.jpg wyżej wspomniana szarlotka sypana:)

CHLEBEK BANANOWY (BANANA BREAD)

Składniki:
3 lub 4 dojrzałe banany, rozgnieść widelcem (nie miksować)
1/3 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki cukru (można dać mniej, chlebek jest dość słodki) - ja dałam ok pół szkl. cukru i 1 cukier z prawdziwą wanilią (taka saszetka)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - pominęłam we względu na powyższy dodatek :)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki

ja jeszcze dorzuciłam kilka kostek gorzkiej czekolady posiekanych na większe kawałeczki, w kuchni mi zalegały :)

W dużym naczyniu wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Wmieszać cukier, roztrzepane jajko, wanilię. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Wymieszać.

Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce.
Smacznego :)

i oto efekt! jest przepyszne, nie za słodkie, takie idealne z masłem do herbatki:

IMG8753_hqhwwww.JPG

IMG8754_hqhwwws.JPG

reklama
Do góry