reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze podwójne wózki

Mamo z Gdańska piszesz, że dzieci duże, więc uważam, że Graco dopada... moi chłopcy mieli w nim bardzo ciasno (jak przymierzaliśmy w sklepie... no i jak dla mnie - cieżko się prowadzi

żeby nie było. że zanudzam, ale może poszukaj PP Duette SW używany...

reklama
Kurcze jak ja nie mam zaufania do używanych rzeczy, szczególnie z allegro...
Ale moze faktycznie najpierw pojde przymierzyc ze starszakiem do sklepu ten Graco a jak bedzie ciasno to zobaczymy...
Jak na razie to uzywki sprzedają za ok 1500zł

Jak dla mnie to jedyną zaletą Graco jest jego wygląd.Tez się do niego przymierzałam dopóki nie obejrzałam go w sklepie.Cięzko mi było podbic go pustego a jak włożyłam do niego Kube to ledwo byłam w stanie nim ruszyć.Poza tym przednie siedzenie jest bardzo płytkie,wąskie i w ogóle jakieś takie małe.Oglądałam w tym sklpie też PP i menewry nim w porównaniu do Graco to niebo a ziemia,ale za to cena dużo większa:(u mnie niestety PP odpadał ze względu na rozmiary (nie mieścił sie do windy).U mnie w ostatecznym starciu stanęły Jane powertwin i jane twintwo.Kupiłam ten pierwszy.Powodzenia:)

ja kupiłam używane pp i mam wrażenie, że czołgiem jadę :nerd: ciężki niesamowicie, kierownicą trzeba non stop machać, żeby prosto jechał, a zawracanie to w ogóle porażka. Tyle się naczytałam o tym wózku, a jestem abrdzo rozczarowana. A, i nie da się położyć na płasko obu siedzeń. Jak są naprzeciwko siebie to jeden podnóżek musi być złożony, więc jednemu dziecku nózki dyndają. A jeśli jeden za drugim, to jedno siedzenie opiera się o to z tyłu, więc też nie jest do końca położone, a dziecko z tyłu ma strasznie mało miejsca wtedy

ja kupiłam używane pp i mam wrażenie, że czołgiem jadę :nerd: ciężki niesamowicie,
jak przeczytałam tę opinię, to mam wrażenie, ze o innym wózku piszemy ;-)

kierownicą trzeba non stop machać, żeby prosto jechał,
wystarczy kierownicę zablokować...

a zawracanie to w ogóle porażka.
zawracanie graco itp, to porażka - trzeba użyć całej swojej siły... zawracanie PP odbywa się jedną ręką, a że trzeba zrobić to wykonując kopertę - kwestia wprawy

A, i nie da się położyć na płasko obu siedzeń. Jak są naprzeciwko siebie to jeden podnóżek musi być złożony, więc jednemu dziecku nózki dyndają.
A jeśli jeden za drugim, to jedno siedzenie opiera się o to z tyłu, więc też nie jest do końca położone, a dziecko z tyłu ma strasznie mało miejsca wtedy
chłopcy używali wózka przez rok. Zawsze na spacerach spali. Nigdy nie mieli za mało miejsca i zawsze mieli wygodną pozycję do spania. Koleżanka z bliźniaczkami odkupiła ode mnie ten wózek i siedzonka rozłożone do ostatniej pozycji - dziewczynki wyspane i zadowolone... wystarczy wyjąć pałąk i się da.
Chłopcy zawsze jeździli jeden za drugim, nóżki mieli oparte na podnóżkach. Młodszy nigdy nie miał pozycji całkiem leżącej, bo ulewał, a starszy spał w pozycji jak na zdjęciu i był szczęśliwy ;-)

Witam
Dziewczyny 7 lipca spodziewam urodzić dzidziusia. Mam córcię 1,5 roczną i nie wiem na jaki wózek się zdecydować. Zależy mi na miękkim, który będzie bujał malucha i na dużych kołach pompowanych bo wyprowadzam si na wieś, a tam drogi to katastrofa - wertepy!!!! Pomóżcie, podpowiedzcie....

reklama
kasik trochę wyżej jest zdjęcie wózka, który miała max_olo i on jest na dużych kołach. Powinien być dobry. Ale zastanów się czy Ci będzie potrzebny w ogóle wózek. Będzie na pewno potrzebny?? Na wsi to się dziecko pobawi pod domem, czy polata po polach. A w mieście to trzeba dojść wszędzie. No chyba że do sklepu będziesz potrzebować.

Do góry