reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze podwójne wózki

Julisia, ja się też zastanawiałam nad P&T, ale zrezygnowałam ... mam podobne odczucia jak Maks-Olo ... dodatkowe siedzisko jest bardzo ciasne, idąc praktycznie kopie się dziecko ...
poza tym przeraża mnie położenie tego drugiego siedziska ... w zimie młoda szorowałaby tyłkiem po błocie pośniegowym i podziwiała żółty śnieg :baffled: o jeździe tramwajem i głowie na wysokości kolan i siatek uprzejmych pasażerów nawet nie myślę ;-)

koniec końców kupiliśmy używany Jane Powertwin :-):-):-) jest bardzo zgrabny jak na podwójny wózek, wyjątkowo skrętny i całkiem nieduży po złożeniu :tak:
sąsiadka użytkuje intensywnie od ok pół roku i jest bardzo zadowolona :tak: ja myślę, że też będę, bo nie jest wielką kolubryną i ma pompowane koła, a to było dla mnie bardzo ważne ze względu na warunki w zimie ...

reklama
JoL-też się zastanawiam nad powertwin.a powiedz młodsze dziecię masz zamiar wozić w rozłożonej spacerówce czy w foteliku samochodowym?nie wiem właśnie(jeżeli się na niego zdecyduję) czy kupować go z fotelikiem czy bez(fotelik mam po starszym,wiec jane służyłby mi tylko do montowania na wózku).

o rany! :D Jane powertwin też mi się podoba i sama już nic nie wiem...

Pomijam już cenę, ale który fotelik można wpiąć? Ten Matrix, który rozkłada się zupełnie do pozycji leżącej? Czy niestety ten akurat nie?

magda, małą zamierzam wozić na rozłożonej spacerówce :tak: na początek wsadzimy tak miękką gondolkę i będzie OK :tak:
Fotelik Jane Rebel z adapterami co prawda mam w zestawie, ale do wózka będę go wpinać tylko w wyjątkowych sytuacjach, bo to żadna pozycja na kilkugodzinny spacer dla niemowlaka:sorry2:

mucha_nie_siada
, na pewno da się wpiąć Rebela i Stratę :tak: a Matrixa tak czy tak bym nie kupowała, bo bezpieczeństwo w aucie w tym foteliku pozostawia wiele do życzenia ...
jak chcesz malucha położyć, to miękka gondolka jest zdecydowanie lepszym i tańszym rozwiązaniem

a co do odsprzedaży, to na pewno się uda, bo na polskim Allegro używek jest jak na lekarstwo i ludzie się tłuką
wink2.gif

To się pochwalę,że wczoraj własnie zakupiłam uzywanego powertwina z fotelikiem rebel.miękką gondolkę mam,ale nie wiem czy bedzie pasować (graco).matrixa można wpiąc i nie wiem czy nie skuszę się na niego (używanego).będzie służył tylko do wpinania go do wózka ,bo do auta mam maxi cosi po starszaku.co do odsprzedaży to sie nie martwię,bo one bardzo dobrze schodzą.na allegro były tylko 2.pierwszego ktos mi sprzatnał sprzed nosa,więc wczoraj kupiłam ostatnią używkę jaka była.póki co się cieszę,ale zobaczymy jak do mnie do
jdzie.

JoL, właśnie po tym jak napisałam posta zerknęłam na fotelik.info i faktycznie, matrix to jakaś porażka, nie kupię. Już wolę miękką gondolkę. Ale za to starta ma wysokie noty, więc przy kupnie tego wózka bym pomyślała... Bo takie wpinanie fotelika w mieście (na zakupy) jest dosyć wygodne.
Właśnie widzę, że na allegro nie ma prawie w ogóle tych wózków i zastanawiałam się, czy to wynik tego, że nikt ich nie chce, albo nie nadają się po użytkowaniu do odsprzedaży, czy się tak rozchodzą...

Zaczyna mi naprawdę konkurować z KEES. No i zastanawiam się czy nie ściągnąć z ebaya. Znalazłam tam ofertę z Niemiec (z przesyłką) za ok. 1500 zł - nowy.

nie ma,nie ma.kupilam wczoraj na allegro jedyny jaki był.co jakis czas się pojawia jakaś używka,wiec moze jeszcze troche poczekaj?ja trochę na niego polowałam i za każdym razem ktoś był szybszy,więc raczej jest zainteresowanie wśród kupujących.na nowy bym się raczej nie skusiła-no chyba,ze cena by byla naprawdę okazyjna.sprawdzałam w sklepie jane twintwo -prowadził się najwygodniej ze wszystkich podwójnych.powertwin podobno prowadzi się jeszcze lepiej.zobaczymy:)fajne w nim jest to,ze dziec z tyły jest trochę wyżej,wiec nie jest aż tak poszkodowany. jest lekki i składa się cały 1 ruchem ręki.przekonał mnie do niego ten link: YouTube - Jane Powertwin Pro Inc Strata Car Seat - Kiddicare

magda, a za ile kupiłaś używany? Bo widzę, że krążą ok. 1000 zł. I tak się zastanawiam, czy polować, czy ściągać z Niemiec i dołożyć 500 (uśmiechniemy się do dziadków:D). I potem odsprzedać, skoro tak się rozchodzą...

Ja dałam 1200 z fotelikiem Rebel i folia przeciwdeszczowa.za 1500 to bym sie skusila na nowy.wiadomo,ze nówkę to na pewno uda Ci sie sprzedać.

reklama
mucha_nie_siada ... ebay to baaardzo dobry pomysł :-) ja się uśmiechnęłam do kuzynki w UK i zestaw Powertwina z fotelikiem Rebel w idealnym stanie mam za całe ... 500 zł :-):-):-)

magda, gratuluję udanego zakupu :-)

Do góry