reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze objawy i dolegliwości... ;)

Ann no niestety niektore z nas gorzej to przechodza ale powiem Ci ,ze to juz naprawde niedlugo minie bo ja w pierwszej ciazy tez czulam sie byle jak i przeszlo jak reka odjal w 18tyg:tak: No zostala wrazliwosc na zapachy do konca ciazy i teraz tez ja mam.Da sie jednak to przezyc;-)
Ataata napewno brakuje Ci magnezu, kup sobie jakis preparat w aptece, napewno Ci doradza.Ja mialam skurcze nog i magnez mi pomogl(w tamtej ciazy) No i zapytaj przy okazji o te cukierki z wapniem , o ktorych Ci pisalam kiedys na ogolnym:tak:

reklama
u mnie pierwszym objawem było powiększenie się piersi - mąż oszalał :)
lekkie mdłości, ale bez wymiotów bardzo sporadycznie
na początku ciąży senność i zmęczenie
teraz poza lekkim bólem rosnącego brzucha, czuję się dobrze
nie mam napadów "jedzeniowych"
nie drażnią mnie zapachy
czasami daje o sobie znać kręgosłup, ale basen pomaga

zobaczymy jak będzie dalej ;)

gdyby nie zwolnienie (bo dzidzia za nisko) to było by idealnie ;)

A u mnie nocne drętwienie rąk przeszło bez magnezu (bo jakoś zapomniałam go wogóle kupić)

Dobra a mam pytanie:

Macie coś takiego, że czujecie i aż widzicie bicie swojego serca???
Bo ja od jakiegoś czasu tak mam kilka razy dziennie, że nagle zaczynam czuć bicie serca (bez dotykania ręką) Poprostu czuje jak mocno i szybko wali tam gdzieś wemnie w środku... i to jest na tyle mocne, że aż widać to gołym okiem... tzn na wysokości lewej piersi bluzka mi podskakuje na każdy takt serca...
Czy to normalne???

A i drógie pytanko:
Pojawia sie wam już ta ciemna kreska od pępka w dół???
Bo mnie sie zaczyna już delikatnie pojawiać, taki delikatny kolor brązu narazie od kości łonowej do połowy odległości od pępka, a dalej to czarna krecha z tych cholernych włosów co mi teraz urosały i zciemniały!!:angry::-D
Normalnie przez te włosy to wyglądam jak facet, bo oni mają takie linie z włosów "ścierzka miłości" :-D czy jakos tak sie to nazywa...

ataata ja tez tak mam ze przez to bicie serca potrafię obudzic sie w nocy...i musze przyznac ze jest to cholernie wkurzające.
pytałam lekarza o to i ponoc w ciąży jest to normalny obiaw ktory nawet moze zwiekszyc sie po 20 tygodniu.
w ciązy ponoc zawsze jest podwyższony puls.

a co do kreseczki to u mnie tak jak i u ciebie delikatnie zaczyna byc widac, ale to jeszcze nie to. pamietam ze przy pierwszej ciązy miałam dopiero tak na serio widoczną krechę na koniec 5 miesiąca.

Ataata , Viki31 mi też z włosów wyrosła tak linia od pępka w dół:eek: Strasznie to wyglada:crazy:Mam nadzieje że nie bede wygladać poźniej jak małpa cała obrośnieta:-D:rofl2::sorry2:

reklama
A wiecie co, ja tez jeszcze nie mam widocznej tej kreseczki, i mowcie co chcecie, ale jak dla mnie to bardzo ladnie wyglada:tak:
A te mocne walenie serducha tez czasem odczuwam, ale glownie kiedy jestem mocno zdenerwowana , wiec raczej rzadko:)

Do góry