reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

a ja się chciałam pochwalić że od 3 dni Wiktorek nie używa smoczka. Do tej pory nie zasnął bez niego. Przedwczoraj obudził się rano, wyjął smoczka z buzi i chciał nożyczki żeby go obciąć. Pytałam czy jest pewien swojej decyzji a on że tak :) Oczywiście na noc już zapomniał o tym ale stwierdziłam że tym razem się nie przełamię i nie dam mu zapasowego smoczka. Udało się, zasnął, przbebudził się kilka razy w nocy ale na krótko i tak przespał pierwszą noc. kolejne już były lightowe, nie budził się w ogóle. tak się cieszę bo to był mój największy problem ostatnio. No może oprócz tego że kupki nadal nie chce robić na nocnik tylko w pieluchę...

reklama
Kropecka, wielkie gratulacje dla kolejnego "odsmokowanego" Wiktorka. Z kupką nie pomogę, ale myślę, że czas zrobi swoje i podejdzie do tego jak do smoka:-).

A ja walczę ze zmianą nawyków jedzeniowych mojej córci. Koniec z jedzeniem przed TV, no i koniec z karmieniem, bo w przedszkolu pięknie sama je , a w domu udaje niemowlaczka i "karm mnie mamusi..."

kropecka wielkie gratulacje!!!

Moja Marysia ostatnio była strasznie niedobra cały dzień i troche ja skrzyczłam wiec na znak prostetsu zrobila kupe w majtki, tak sie wkurzyłam ze jej zalożyłam papmersa o wykąpaniu z kupy i wiecie co - jak ona zaczela płakac ze pieluska jest dla małych dzieci a ona jest duza i dama i nie chce pampersa. I darła sie mamo daj mi majtusie, Jak mi sie jej żal zorbiło, pewnie ze jej sciągnełam i dalam te majtki ale chyba juz powstrzymała na dobre robienie kupy w majtki na złosc. Jak sie duzo Michałem zajmuje to tez zauwazylam ze zrobi czasem ta kupe w majtki wiec widze ze to ewidentnie jest zwracanie uwagi na siebie.

Brawo dla Wiktora :tak:

U nas też juś smoczek poszedł w zapomnienie, w zamian dostał przytkę przedśionkową którą nazywamy lolkime ( smoczkiem ) ma za zadanie prostować ładnie łuk zębowy, Kacper z nią śpi prawie całą noc i w dzień również z nią śpi. Chodzić w ciągu dnia nie chodzi bo to bym mu przeszkadzało w ciągłym gadaniu:sorry2::blink:....
Pampers też poszedł całkowicie w odstawkę , już nie chodzi ani nie śpi w pampersie , od maraca zeszłego roku nie zesikał sie w nocy ani razu, tekże od mniej więcej 3 tygodni na noc też mu nie zakładam pampersa.

U nas póki co to jeszcze tyko pozostało rano o 6ej mleko na spaniu butelką:baffled: ale jak mu nie dam to się wierci z głodu i śpi góra do 7.00 albo i wcześniej się budzi. A po mleku śpi sobie spokojniutko tak do 8ej. Kolację wiczorem je koło 20ej dość sporo zjada ale co tam mleko rano musi być:baffled::sorry2:

brawo dla Wiktora :-)
Marysia sobie znalazła "świetny" sposób na zwrócenie uwagi ;-)
u nas smok odszedł w zapomnienie w czerwcu zeszłego roku - teraz nawet jak Nika zobaczyła smoka Julki (która tak naprawdę wcale go nie chce) to nie była nim zainteresowana

my nie mamy smoka od wrzesnia a pieluchy od lipca, spi bez pieluchy od wrzesnia a kupe od pazdziernika robi.
Uwierzycie ze dzis sobie zażyczyla pampersa na tyłek i zrobiła do niego kupe??? A wczesniej zorbiła dwie kupy w majtki. Normlanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i kazała sobie tylek wycierac chusteczkami a nie myc. I powiedziala ze ona jest mala. Pierwszy raz tak powiedziala odkad mówic zaczela! i ze ona jest Michalek. ale jaja. Dziecko mi sie cofneło w rozwoju! Myslalam ze to sie dzieje jak sie rodzi rodzneństwo a nie jak ma juz 9 miesiecy.

o rzeczywiście dziwnie... ale może przechodzi teraz etap większej zazdrości, czy co... i dlatego chce być jak Michaś...
u nas 2 noce pod rząd zlane łóżko :-( ale pampersa nie chce... kurde, i śpi w tym mokrym aż do rana... nie wiem, co tu zrobić, żeby jej nie zniechęcić, ale żebym nie musiała codziennie pościeli prać...

reklama
Ola a duzo pije na noc??niewiem czy przed twoim pojsciem do spania jeszcze ja sadzasz na spiac na nocnik???

gluszek twoja Marysia jest agentka:-D:happy::-D

Do góry