reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Z tymi lekarzami i badaniami jest u nas w przychodni tak, że trafiam na młode lekarki, które się wszystkiego boją i ciągle nas wysyłają na różne badania. Gdyby nie to nie wiedziałabym, że jedna nereczka zatrzymuje mocz, co jest nie dobre i może grozić zakażeniem, kamicą itd. Czasem lepiej sprawdzić niź później leczyć.
Wszystko w granicach normy.
Na początku Karol pięknie przybierał na wadze, a jednak w pewnym momencie przestał i nie wiadomo było dlaczego, bo pieknie zjada. Do tego w nocy mamy często po dwa karmienia. Przez dwa miesiące przybrał jedynie 300g. Morfologia super, tylko na nadruchliwość:szok:

reklama
zapmarta u mnie też jest bardzo ruchliwy. Moja mam mówiła że ja z siorą takie nie byłyśmy.Mój mąż też nie, więc nie wiem po kim to ma.Może go kosmita podrzucił:-D
Lecę za 30min rechabilitacja

Ostatnia edycja:
ardzesh pomyśl sobie, że jak Mila pójdzie do szkoły to codziennie rano będziesz słyszała "Mamo, jeszcze minutkę" a ty jej na to "Córa natychmiast, już, w tej chwili, za te wszystkie nieprzespane nocki jak miałaś 7 miesięcy";-):-p:-p

o rany ale "przebadane" te nasze dzieciaki...:szok: mi się tak wydaje, że za często po tych przychodniach się włóczę :sorry:

Blanka u mojego synka również okulista zauważył że lewe oczko mu ucieka. Byliśmy w poradni okulistyznej w gdańsku i nawet polecam. Lekarz powiedział iż mamy zwrócić na to uwagę i jak mu się to nie poprawi to okularki. Byłam w szoku że takie maleństwo i okularki.
byłaś w Gdańsku w poradnii okulistycznej?? gdzie i u jakiego lekarza jeśli mozna wiedzieć??
no tak my bylismy w Akademii Medycznej i...jestem załamana..zez u Blanki potwierdzony..spowodowany wada wzroku..mamy okularki i to silne bo +3:szok: ja jestem w szoku normalnie..w zyciu bym nie powiedziała, że moja córa zezuje..a, że źle widzi to już w ogóle:szok: okularki koszt 309zł..masakra! za pół roku mamy przyjść do kontroli..jak to dobrze, że zdecydowałam sie iść do tego okulisty..badanie to traumatyczne przezycie..związali Blankę w takie jakby długie rekawy zeby sie nie szarpała..wsadzili jej w oko taki jakis rozwieracz..upłakało sie to moje dzieciątko, że szok..jeszcze nigdy sie tak nie zanosiła..a w dodatku lekarka miała cztery studentki i każda po kolei ją badała..zero litości nad takim małym szkrabkiem..potem to i ja sie poryczałam..bo czułam sie taka bezradna..moje dziecko cierpi a ja nic zrobic nie mogę:-( do tej pory mam doła!:-( okularki będę dopiero na srode bo specjalne szkła będą zamawiać.

ewelinka - ja też bym się poryczała, jakby mi dziecko tak badali! Ale mam nadzieję, że szybkie leczenie da szybki efekt. Swoją drogą, ja nie wiem jak takie maleństwo może chodzić z okularkami. To chyba są jakieś specjalne okulary, co? Bo moje dziecko to chyba szybko by się ich pozbyło.
anius - o taaak :)

ewelinka :szok::szok::szok: współczuje. Według mnie nie powinni pokazywać rodzicom takich badań, a jak już tak to dziecko powinno być pod narkozą. Ja bym tego chyba nie przeżyła. Mam nadzieje, że Blanka nie będzie musiała przechodzić takich strasznych rzeczy już więcej.

ewelinko nawet jak czytałam to mi się płakać chciało ,ale wiesz mój Eryk też miał okularki ale on miał1,5 roczku .Nosił 1 rok i teraz nie ma problemu . Dobrze ,że wcześnie miał to leczone

tyle badań co Miłosz to ja w swoim dłuuuuugim życiu nie miałam

a z tymi lekarzami to tak jest .Oni nam mówią jakieś rzeczy o których się uczyli w taki sposób ,że niejedna młoda mama może się wystraszyć . Ale jak będziecie doświadczone już to na niektóre sprawy będziecie patrzyły z przymrużeniem oka

reklama
ardzesh pomyśl sobie, że jak Mila pójdzie do szkoły to codziennie rano będziesz słyszała "Mamo, jeszcze minutkę" a ty jej na to "Córa natychmiast, już, w tej chwili, za te wszystkie nieprzespane nocki jak miałaś 7 miesięcy";-):-p:-p

Muszę sobie ten tekst gdzieś zapisać, żeby nie zapomnieć stosować ;-):-D

ewelinka masakra jak dla mnie. Ja bym nie wytrzymała i pewnie zrobiła awanturę, zwłaszcza za te studentki :crazy: Gdy Wercia miała 3,5 miesiąca i pobierali jej krew, to ja zostałam wyproszona z gabinetu. A pod drzwiami i tak słyszałam ten płacz i sama płakałam jak bóbr.

antar ostatni posiłek do 24? Tylko jak to zrobić - przed północą Wercia nie zje drugiego wieczornego posiłku, a do rana nie wytrzyma na tym co zjadła o 19 :sorry:

I wiecie co, nie jestem pewna, ale Weroniczka chyba po zjedzeniu żółtka dostaje takiej kaszki na twarzy. Muszę teraz odczekać jakiś tydzień i znów jej dać żółtko i zobaczyć czy to na pewno od tego.

Do góry