reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Antar 5-6 karmien dzienie :szok:...to kiedy mala je kaszke, obiadek, owocki?
Po 6-stym miesiacu ..organizm kobiecy nie produkuje juz zelaza..i dziecko musi czerpac z miesa i warzyw ...moze dlatego Zosi spadlo ...bo mialas za duzo cycolenia:tak::-p
Malutka teraz dostanie zelaza i bezdie dobrze , glowa do gory ...tylko ty przystopuj troszke z liczba karmien samym mlekiem... a dawaj miecho:-):-):-)
martussa... ja bym nie robila ..nie ma co sie nakrecac ..:-) pamietacie habcie?:-p:-p:-p
Labudka ...moim zdaniem ten ortopeda chrzani glupoty!!!!:crazy:
Wiele matek jest na diecie bezmlecznej i glowka jest oki ...zebys widziala mojego kuzyna jaka mial glowe :laugh2::-p..a byl na butli ..a teraz ...jest przystojny jak cholera:-);-)

reklama
antar wiem jak to jest. Miłosz ma praktycznie od urodzenia anemie.
Żelazo przyjmuje już 7mc, morfologia pomału się poprawia. Ale pamiętam że płakałam jak się dowiedziałam o niej, bo groziło mu przetaczanie krwi. Mam skierowanie na morfologie i po raz pierwszy na sprawdzenie ile ma w organizmie żelaza. Mam taką nadzieję że nie będzie trzeba dawać mu już tego żelaza. Za tydzień idę. A dobre żelazo jest Ferrum bo jest słodsze i jak coś to kup te. Trzymaj się będzie dobrze. Dziewczyny wasz lekarz jest od tego by sprawdzić co was niepokoi i ogólnie sprawdzić zdrowie pociech. Ale wiadomo rożnie to bywa. U nas we względu że Miłosz był w poradni ryzyka okołoporodowego co miesiąc miał i ma jakieś badania.

mary105 nie martw się wagą. Ładnie przybiera maleństwo. Miłosz przybrał w miesiąc 320g i jest na 3 centylu jak powiedziała doktor. A jak na anemika jest bardzo żywotny. Ostatnio przy szczepieniu trzymało go 4 osoby bo tak się wiercił i chciał raczkować a raczej skakać z takiego wysokiego przebieraka.:)))))

Antar, dziewczyny już wszystko napisały, więc ja dodam tylko żebyś się dziewczyno trzymała. Choć tak naprawdę jestem tego samego zdania co lajfik, że na tym etapie 5 - 6 karmień piersią to za dużo (no chyba że to tylko popicie :-)). My butlę z mlekiem dajemy już tylko 2 razy w dzień i 1 w nocy. Poza tym to kaszka, owoce, obiadek - i tak wychodzi 5 - 6 posiłków dziennie. Teraz dawaj Zosi żelazo, obiadki, a wyniki szybko się poprawią.
labudka czasami tak to jest z tymi główkami. Będą włoski, nie będzie tego tak widać :tak:
Kasha Wikunia na modelkę wyrasta - długa i szczupła :tak:

no i nie pamiętam już co miałam jeszcze napisać :cool2:

mary na tym etapie dzieciaki właśnie tyle przybierają, jest to całkowicie normalne, u nas Kalina w 2 miesiące też przybrała 600 gram. W poniedziałek jak ją ważyliśmy przed szczepieniem na pneumokoki to ważyła 8200.

Witajcie dziewczyny!

nareszcie mamy piątek:-D.

Martussa ja pytałam kiedyś naszego pediatry czy nie trzeba małemu zrobić badań krwi tak proflaktycznie, bo nie miał robionych od wyjścia ze szpitala. Powiedziała, że nie ma sensu. robi się wtedy jak się coś dzieje. ale zapytaj, zobaczymy co Tobie powie.

Kasha21 zmartwiłaś mnie tym wstawaniem w nocy.
Mój tak budzi się już 3 tydzień, a jesscze ani jeden ząbek nie wyszedł. Powiedzcie ile to może trwać?

larkaa szczepiliście już na pnełmokoki? my chcieliśmy, ale jak mały będzie miał iść do przedszkola.

Pozdrawiam i miłego dnia zyczę:tak:

maltanka ja też szczepiłam na pneumokoki i też w poniedziałek. A jednak sprawdziłam Miłosz ma -3 centyla i ma niedowagę. Jak myślicie jak ma -3 to nie za dobrze?doktor powiedziała że bardzo dobrze go odżywiam i nie mam czym się martwić bo bardzo ruchliwe dzieci tak mają. Zrobiłam ostatnio filmik jak się kąpie w wanience.:))))))))) Oj wyprawiał tam to co potrafi:)))))))

ja jak byłam z małym to pediatra nam powiedziała, że nie ma się co śpieszyć z tymi pneumokokami, że jak będzzie miał iść do pszedszkola to dopiero warto zaszczepić.

kurczę teraz nie wiem co mam myśleć.

agi0506 mój Hubert waży ponad 9 kilo teraz. 17 września jak byliśmy u lekarza to ważył 8900 g. mówiła, że dobrą ma wagę, a ja się zastanawiałam czy nie za dużo. A ubranka to muszę kupować na 80 a nawet na 86.

oj mój przy kąpaniu też pokazuje co potrafi. wszystko wkoło zachlapane:-).

maltanka ja miałam zalecone by go zaszczepić. Jak byłam w poniedziałek u lekarza to ważył 7250g a ubranka na 74 już za małe się robią.Na fotkach mam zdjęcia mojego :))))))))

reklama
Do góry