reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Kiedy małej włączyłam kiedyś suszarkę z ciepłym strumieniem na brzuszek ...siusiu od razu zrobiła ....spróbuj może w ten właśnie sposób :tak::tak::tak:.....

a ja slyszalam ze dziecko robi siusiu jak mu jest zimno ;-) wszystkiego mozna sprobowac

A co do suszenia suszarka musze przyznac ze u mnie ten sposob jest rewelacyjny i super sie sprawdza aby uspokoic Macka.. gdy slyszy sam odglos juz sie slucha jak zaczarowany :-D co prawda tylko do czasu az ją wylacze ale zawsze cos :tak:

jakie jeszcze objawy występują u Ciebie oprócz ciemieniuchy?
Czy wysypka lub sucha skóra przeniosła się inne części ciała???
przede wszystkim silne ulewania a własciwie wymioty po jedzeniu. doszła do tego silnie odparzona pupa, zaczerwieniona skóra w różnych miejscach. Ja troche powątpiewam w tą alergie na białko u mojej Zoski, ale dla świętego spokoju wole była piła mleko dla alergików.

Ostatnia edycja:
Antar ... ja u Ciebie podejrzewam już chyba lekką obsesję ...na punkcie laktatora :baffled:....Sorki ..ale mam takie odczucie:sorry2: ...ja nigdy nie ściągałam nic ....Robię tak jak Elwisek :tak::-)
Przecież nasze piersi działają na podstawie .... POPYT -PODAŻ .... Dziecko samo sobie normuje ile mu trzeba... a miękkie piersi nie oznaczają mało pokarmu ....ja mam prawie zawsze normalne ,a mleka mam dość i zawsze po karmieniu zostaje :))) I Nigdy tego nie odciągam!

Kilka dni temu o tym pisałam, ale albo Antar tego nie przeczytała, albo przeczytała, ale postanowiła robić swoje. ;-)

Antar sama sobie fundujesz wszystkie Twoje stresy i jazdy z karmieniem. Masz pokarm a cudujesz jak mało kto. Naprawdę nie wiem po co. Ciagle wysyłasz mylne sygnały swojemu organizmowi ile ma mleka produkować. Stąd raz nie masz go prawie wcale a raz masz takie nawały, że nie masz co z mlekiem zrobić. Jak masz nawał to zamiast laktatora podłącz Zosię do cycucha, rozumiem, ze jadła dawno stąd nawał? Ja Fionę budzę jak spi mi 6 godzin w ciągu dnia a cycki mi pękają w szwach. Nic sie jej nie stanie jak jej przerwę sen, zresztą nawet radzą, żeby dziecko nie spało dłużej niż 4,5 godz bez karmienia ( w dzień).

Mam nadzieję, ze weźmiesz sobie w końcu do serca nasze rady. :sorry:

Fiona w końcu przestała wymiotować. Chyba za szybko ją odkładałam po jedzeniu, zamiast poczekać, aż jej się solidnie odbije.

No i wczoraj przy kąpieli zauważyłam czerwoną krostkę na rączce! Hurra! Juz sie nie martwię ta gruźlicą.

Kamylka dzięki za linka, sama napisałam w tym wątku już wcześniej hehe ;-)

przede wszystkim silne ulewania a własciwie wymioty po jedzeniu. doszła do tego silnie odparzona pupa, zaczerwieniona skóra w różnych miejscach. Ja troche powątpiewam w tą alergie na białko u mojej Zoski, ale dla świętego spokoju wole była piła mleko dla alergików.

No wlasnie a u mnie po za ciemieniucha nie ma zadnych innych objawow....Kajka skore ma idealna na cialku ....nie ulewa i nie ma biegunek :-)
ja jednak mysle ze to sprawa bakteryjna tak jak twierdzi lekarz....
A skaza wlasnie sie przenosi na inne czesci ciala .....zawsze:tak:

I wiecie co napisalam glupoty z tym kremem on nie jest sterydowy :zawstydzona/y::-p
sorki....Nazwe podam pozniej
..... a ten drugi na noc odebralam dzisiaj dopiero ..poniewaz byl robiony w aptece ...musial szesc godzin dojrzec ....:confused:
Larkaa rano posmarowalam twarz Kai i juz widze roznice....:-D:-D:-D
ale sie ciesze mam nadzieje ze juz niedlugo nie bedzie sladu po tym badziewiu :-D:-D:-D
A do kapieli mam cos co wyglada jak smalec ...najpierw musze to rozbeltac z woda ( jak jajecznice ;-)) a potem dodac do wanny.....
kochana smigaj do pediatry i dzialaj ......:-D:-D:-D.... Twoja Kalinka tez bedzie niedlugo sliczniusia.....( i tak jest...;-);-);-));-)

Nathalie ...:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
A ja sie dzisiaj wystraszylam na pampersie zobaczylam toroszke sluzu lub kupki z krwia .Polozna powiedziala zeby obserwowac dziecko czy nie ma stanu podgoraczkowego czy tez jeszcze raz sie tza krew nie pojawi jezeli tak do lekarza.A do tego moja malutki dzisiaj bardzo niespokojny :/Miala moze ktoras z Was taki przypadek.

reklama
Chyba zrobię tak jak Jezyk radzi i pojadę z Maciusiem do tego okulisty dziś na 18.30 . Niby oczko dziś lepsze ale jak jutro się pogorszy ?
Co do kupek to u nas ,,tylko,, zielone .

Do góry