reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
no wlasnie my tez chcielismy aby jej nacieli i mowilismy to tej pani doktor ale ona nie widziala problemu. za tydzien ide znowu do lekarza to moze trafie na kogos innego i bedzie bardziej pomocny :baffled:
Zycze powodzenia.:tak:Czasami tak malo ze strony lekarza potrzeba dobrej woli zeby komus zycie ulatwic a takie to dla nich trudne:no:Widze,ze na zachodzie sluzba zdrowia taka sama,czyli do kitu.
Ta kolezanka na szczescie dla niej i jej synka w Polsce mieszka.

Cholera, odebrałam wyniku posiewu i wyszło, że mała ma 10000 bakterii e.coli ;/
Chcę powtórzyć to badanie, bo nie wiem czy pobraliśmy mocz, trochę pociał po skórze. Dla mnie dobre pobranie siuśków graniczy z cudem.

Nie pamiętam która pytała chyba lajfik o jedzenie nabiału. ja podobnie jak larkaa zaczęłam dodawać mleko do inki bo już nie mogłam jej pić bez mleka, smaruję kanapki masłem i pozwoliłam sobie ostatnio na plasterek sera zółtego a co mi tam.

antar zamęczysz się tak jak pisze elwis z tymi laktatorami. ja jeszcze ani razu nie odciągałam ba nawet nie mam laktatora w domu, mam czasem nawał pokarmu ale odciągnę ręcznie troszeczkę żeby nie leciało i jest spokój. a jak Ty przy takim nawale odciągasz sobie wszystko to powiedz sama co Twoja Zośka ma potem zjeść jak Ty wszystko odciągnęłaś??

My problemów z oczkami nie mamy już. parę dni przemywaniem solą i ładnie się wygoiło.

asus ja bym poszła do okulisty jak się utrzymuje ponad tydzień to nie ma na co czekać.

golimek powtóz koniecznie. i nie dziwię się że pobranie moczu u dziewczynki graniczy z cudem, u chłopca trochę łatwiej a i tak trzeba się napracować;-)

golimek w moczu moze byc pewna ilosc e coli i to jest normalne, nie wiem tylko jaka liczba jest norma. Moja Zosia miała 400 i lekarz stwierdził ze jest ok. Ale jesli pociekło po skórze to koniecznie powtórz badanie, bo wynik może być zafałszowany. Ja chodze z mała do lekarza, który jest swietnym specjalista w leczeniu układu moczowego u dzieci i on mówił, ze dokładnosc przy pobieraniu moczu jest bardzo wazna.

Nimfi, nie poddawaj się. Ja też zauważyłam, że pokarmu mam mniej. Piersi już tak nie twardnieją. Mały się najada ale odciągnąć już nic nie mogę. Czasem w dzień jak zje tylko z jednej piersi to z drugiej muszę odciągnąć (wychodzi tego nie więcej jak 80ml), więc nie ma mowy o dłuższym wyjściu z domu. Koniecznie muszę się zaopatrzyć w torebki do przechowywania pokarmu.
u mnie jak na razie leci jednorazowo 40ml z obu piersi :-(

zuzia 24 mam nadzieje ze cos sie pojawi wiecej pokarmu niebawem, bo chciala malego uchronic od sztucznego jedzenia ;-) tylko ze karmienie w nocy z piersi na razie odpada, bo sie nie naje... ale moze jutro, albo pojutrze - zalezy jak szybko pojdzie produkcja mleka :sorry2:

golimek tez mysle zebys powtorzyla te badania :tak:

o 10 zjadl 100ml mleka naturalnego wraz z 60ml modyfikowanego i treaz o 12 zjadl 80ml mleka naturalnego. :sorry2: spi sobie spokojnie :-)

kobieto! zajeździsz siebie tym laktatorem!!!
a nie mogłaś odciągnąć troszkę, tak żeby nie leciało???
ja czasami w nocy się zalewam własnym pokarmem, ale nie odciągam. zostawiam sprawę matce naturze :-)

Antar ... ja u Ciebie podejrzewam już chyba lekką obsesję ...na punkcie laktatora :baffled:....Sorki ..ale mam takie odczucie:sorry2: ...ja nigdy nie ściągałam nic ....Robię tak jak Elwisek :tak::-)
Przecież nasze piersi działają na podstawie .... POPYT -PODAŻ .... Dziecko samo sobie normuje ile mu trzeba... a miękkie piersi nie oznaczają mało pokarmu ....ja mam prawie zawsze normalne ,a mleka mam dość i zawsze po karmieniu zostaje :))) I Nigdy tego nie odciągam!

Ostatnia edycja:
reklama
Cholera, odebrałam wyniku posiewu i wyszło, że mała ma 10000 bakterii e.coli ;/
Chcę powtórzyć to badanie, bo nie wiem czy pobraliśmy mocz, trochę pociał po skórze. Dla mnie dobre pobranie siuśków graniczy z cudem.

Kiedy małej włączyłam kiedyś suszarkę z ciepłym strumieniem na brzuszek ...siusiu od razu zrobiła ....spróbuj może w ten właśnie sposób :tak::tak::tak:.....

Do góry