reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

aha lajfik nam z karku już zeszła całkiem skóra i się zagoiła, a co do uszu, jedno już jest zdrowe, a na drugim dalej jest właśnie taka żółta skorupa o jakiej Ty piszesz.
ciemieniuchne mamy na brwiach też, ale już ciut mniejszą ;/ lipa, bo oliwką nie mogę smarować, bo wtedy trądzik sie powiększa, więc kupiłam maść z wit. A.

reklama
larkaa moja Iga wyglądała identycznie ale jak zaczęło przechodzić z główki na resztę ciałka to zamówiłam doktora na wizytę\ domową, i dziś już tylko delikatne kropeczki na policzkach trzy posmarowania Elocomem starczyły, teraz ochronnie smaruję robioną maścią z kwasem bornym i witaminami. A kąpiel w krochmalu pomaga ja co drugi dzień w krochjmalu małą kąpię właśnie taki przepis jak wcześniej dziewczyny podawały. A Kalinę na pewno to swędzi bo już stan zapalny skoro te krostki są tak zaognione szkoda dzieciaczka eby sie tak męczyła.

My dziś byliśmy na szczepieniu. Cyprianka szczepiliśmy tą skojarzoną a Kacperka na pneumokoki, płakali Ci moi chłopcyn al;e tylko troszeczkę. Cyprianka mamy szczepic na pneumokoki jak skończy 6 miesięcy. Cypuś waży już 5 kg i wszystko jest super.

Te krostki plamki o których piszecie to Cypuś też ma i właśnie lekarka poleciła krochmal a na suchą skórkę do smarowania parafinę zobaczymy. poza tym samo będzie schodzić i jest to normalna rzecz.

-j- Kacperek też wiercił się przy piersi i ie chciał pić ale tylko z l;ewej i wkońcu ją odrzucił i już do końca karmiłam go z jednej piersi i widzę że Cypuś robi to samo, jakąś felerną mam tą pierś:dry:

Nathalie - wydaje mi się, że nie powinnaś się nas polek pytać. W Polsce stosuje się jedną szczepionkę i chyba zawsze wyskakuje "guzo-strupek". A odpisała Ci już Emkamek, że też miała w 2 tyg szczepionkę i do tej pory nic Adasiowi nie wyskoczyło. Może szczepionka na Wyspach jest inna?
Moim zdaniem powinnaś popytać znajome na miejscu :tak::confused:

Larkaa.... Jezyk .... mi lekarka jeszcze powiedziała że na pewno to nie jest sprawa ALERGICZNA ( nie ma nic wspólnego ) i mam jeść normalnie jak do tej pory czyli nie rezygnować z nabiału ... a jak jest u Was jecie nabiał czy nie?

Ostatnia edycja:
reklama
O, już widzę. :happy: No to chociaz jedna Emkamek mi odpowiedziała. :sorry:

Lajfik tutaj nie jest to standardowa szczepionka, trzeba o nią poprosić. Nie wiem jak w Irlandii. Czasem szczepia od razu, a czasem umawiają na wizytę - tak było w naszym przypadku. Fiona była szczepiona w 2 tygodniu zycia czyli 1,5 miesiąca temu.

Do góry