reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Nikoś nie płacze tylko się pręży i dużo pryka. Ja wiem ,że to dobrze ale czy normalne ,że ma 5 tyg a jeszcze w każdą pieluche robi.

reklama
jolek wydaje mi się , że to jeszcze normalne:tak:. Powoli zacznie mu się to normować , zobaczysz. Tak jest u nas. :tak:Amelka dopiero od dwóch dni w nocy nie robi kupki, a tak to w każdej pieluszce była niespodzianka.

dzięki trochę mnie uspokoiłyście właśnie widzę że twoja -j- Amelka jest troszkę starsza to my mamy jeszcze czas oki

Dziewczyny jaz zmirzyć temperaturke maluszkowi? Tylko w pupci? czy trzeba ta koncowke pokremowac czyms np. bepanthenem?
Ile tego termometra wsunąć?

Larkaa moja mała wygląda identycznie jak twoja :tak::tak::tak:
Byłam dzisiaj u lekarza bo tez juz nie wytrzymałam :-(.... aż się poryczałam z nerwów dziś rano jak ją zobaczyłam ..... Do tych czerwonych plam doszły jeszcze żółte łuski między brwiami , uszy i na skroniach to ma skorupę jak u żółwia... nawet z tyłu głowy w okolicach szyi łuszcy się skóra ... zaczyna się robić nawet na głowie w niektórych miejscach :szok::szok::szok:..Masakra jakaś :dry:
Powiedziała że jest to sprawa bakteryjna ...czyli coś jak trądzik ...jest to normalne ..nie ma co się przejmować ...bo:
-nie boli
-nie swędzi
-samo zejdzie za jakieś 4-5 tygodni :sorry2:
Po prostu dziecko się oczyszcza i to wszystko wychodzi przez buźkę

Przepisała mi na to:
- maść sterydową 2% na noc na te żółte miejsca i te najbardziej widoczne czerwone plamy
- maść 1% na dzień ..... do reszty twarzy
- i do kąpieli jakieś specjalne coś ...jeszcze nie doczytałam ..bo to wszystko po angielsku :sorry2::-p
Mówiła że może to wyglądać jeszcze gorzej ..ale że z czasem zejdzie ...musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać :sorry2:.....Musze kończyć ..później się odezwę ....:-)

jestem ciekawa czy coś pomoże u Kaji lajfik ;/
ja narazie jadę z krochmalem, dam znać jak działa, a w poniedziałek znowu lekarz jak coś.
Kurde!!! na chrzciny Kalina ma być już zdrowa nooo :(

reklama
Hmm przez 2 dni miał kolki, ale chyba po moim mleczku, którego jest tak malo. Chce wprowadzic to mleczko na wszelki wypadek. Tak je reklamuja ze sie zastanawiam.
Ja k bebiko mu sluzy to po co zmieniac.Nie sugeruj sie reklama,bo moze sie okazac ze zmienisz i kolki wlasnie sie zaczna.Zreszta to ten sam producent pewnie skladnikowo sa podobne.

Do góry