reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ardzesh jak trzymasz maluszka normalnie , leżąco to trzeba je przekręcić brzuszkiem i główką do podłogi. Główka opiera się na twojej ręce a pod brzuszek wkładasz drugą rękę. Zrozumiałaś coś?:cool2:

Tak jakby dziecku samolocik robić? Głową patrzy na podłogę?

Podczytuję was trochę bo mój mały teraz ma czasem problem ze zrobieniem kupy a jak na razie pomaga mu tylko pozycja żabki kiedy leży na mojej albo męża klatce i masowanie plecków:sorry2:

reklama
larkaa ja bym Ci radziła wizytę u dermatologa , skoro pediatra nie wie od czego są te wysypki to może specjalista Wam pomoże.

Ok. dzięki dziewczyny . Troszkę się uspokoiłam, że u was podobnie.
larkaa mnie się wydaje , że jak nie jest to trądzik niemowlęcy to może mała jest uczulona na jakiś kocyk, pierze, proszek do prania?:confused:Amelka miała podobne krostki, które zeszly jej po 2 tygodniach.:tak:Niczym tego , oprócz oliwki nie smarowałam. Teraz też raz na jakiś czas ( zwłaszcza przy dziennym świetle bardziej widzę) uwidaczniają jej się.Nie martw się , zejdzie jej to i będzie pierwszą (oprócz mamy) najpiękniejszą laską w mieście.:tak:
nathalie chlusta mówisz.:baffled: To nie ciekawie. Amelka raz tylko chlusnęła tak i było to z przejedzenia.Mówią , że takie chlustanie to jeden z objawów alergii. Poobserwuj małą, jakby się to powtarzało to ja bym nie czekała z wizytą u lekarza.
asus i czym to było spowodowane, że Kasia nie jadła? Bidulka mała. :-(To się namęczyłaś z nią. Nie martw się , Maciusia napewno to nie dopadnie.:tak: Mam nadzieję , że ten spadek z jedzonkiem to przejściowe problemy. Ja tez tak chyba właśnie mam.:tak:
madzik to samolocik.:tak:

kurczę wolę zapytać tutaj zanim pójdę znowu do lekarza (a nóż powiedzą, że upierdliwa baba jestem), bo właśnie niby dużo dzieci ma ten trądzik, ale coś mnie niepokoi, że za duży on jest, to nie jest kilka chrostek tylko kurna milion! już 2 tygodnie jest i wcale się nie zmniejsza ;/

-j- problem w tym, ze tu lekarze są do d... Juz znam odpowiedź: proszę ją obserwować lub proszę się nie przejmować, to normalne...

Larkaa Ty nie czekaj tylko idź, jak bedziesz czekała to jeszcze wyjdzie, że zlekceważyłaś problem. ;-)

-j- problem w tym, ze tu lekarze są do d... Juz znam odpowiedź: proszę ją obserwować lub proszę się nie przejmować, to normalne...

Larkaa Ty nie czekaj tylko idź, jak bedziesz czekała to jeszcze wyjdzie, że zlekceważyłaś problem. ;-)

Laarka idź, i wydrukuj to zdjecie i wez ze soba!

nathalie skoro mała zwraca pokarm to coś na pewno jest nie tak.Wiem , że wam tam za granicą trudniej ale takiego czegoś nie wolno lekceważyć. Przecież dziecko nie przyjmuje pokarmu...
Jeżeli powtórzy się to jeszcze kilka razy nie masz na co czekać. To nie jest NORMALNE.

No, w tym tygodniu już nie ma u nas na wsi żadnego pediatry, zapisałam się na poniedziałek, a do tego czasu spróbuję metodę z krochmalem, a nóż pomoże :>
stare babcine sposoby są czasem lepsze niż wszystkie leki świata

reklama
J no z Kasią to właściwie nie wiadomo co to było . Żaden lekarz nie postawił jednoznacznej diagnozy . Ten nasz od razu powiedział że za duża się urodziła i normalnie jeść nie będzie bo doszłoby do anomalii wagowych i kości by się jej pokrzywiły, dopiero jak rok skończyła to zaczęła jeść lepiej , no ale kurcze Maciuś urodził się malutki więc to nie to ! Oby to nie jakieś pozostałości po tej mojej cukrzycy .

Do góry