Ewko, fajny wątek! No to i ja się dopiszę:
MUZYKA - sporo bardzo różnych klimatów. Ale mam taką ukochaną parę wykonawców:
Sting i Bjork, oprócz tego bardzo chętnie
Massive Attack i tego typu psychodeliczne sprawy.
FILM - uwielbiam. Jestem pożeraczem filmów i kocham oglądać je w kółko i na okrągło, aż się nauczę na pamięć. Tym sposobem nauczyłam się angielskiego i mam fajny amerykański akcent, hehe. Ulubione filmy i kategorie:
Władca Pierścieni, To właśnie miłość, Kosmiczne jaja i cała masa innych. Uwielbiam inteligentne komedie, musicale, science fiction, dobrą sensację oraz takie, które dają do myślenia, np.
Mały Budda.
KSIĄŻKI - lubię przyjemną beletrystykę, ale prawdziwych emocji dostarcza mi literatura faktu. Znakomita książka:
Kobieta, geografia intymna (o ciele kobiety), lubię ciekawe biografie, poradniki pisane przez buddystów, ostatnio czytam kapitalną książkę:
Skąd się biorą słowa (o pochodzeniu wyrazów, taka historia naszego języka). Już sobie ostrzę pazury na buddyjską książkę o umieraniu (nie pamiętam tytułu). Wyobraźcie sobie, oni napisali cały przewodnik po umieraniu!
SPORT - przed ciążą
aikido (a-dziaa!),
rower i siłownia. Ale nie lubię sportów, gdzie trzeba się spocić, więc kocham
pływanie i ping-ponga. I ja również, Ewo, trenowałam
łucznictwo
ZAINTERESOWANIA - mam kompletnego fioła na punkcie wikungów i mitologii skandynawskiej. Wytatuowałam sobie Młot Thora na ramieniu i marzę o podróży do Norwegii, a na słowo "fjord" dostaję prawie orgazmu, hehe.