reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

szczerze to sama nie wiem co to są te jagiełki, ale według mojej Mamy to są zwykłe ziarenka pszenicy:eek::-p;-) no wiec zabawa wygląda(wersja hard core) tak na środku rączki pokazujesz - tu kokoszka jagiełki dziobała i na paluszkach odliczasz temu dała, temu dała (i tak do końca) i fru poleciała:-) rękoma robisz gest, że gdzieś tam poleciała:-D:-D:-D:-D nic skomplikowanego, ale u mnie to zabawa znana od lat:tak: a co do piosenek to moja Mama też zna jakieś zabójcze piosenki:laugh2: ja śpiewam Małemu piosenki które pamiętam z przedszkola albo słuchamy Fasolek:-p

reklama
U nas jest "Warzyla myszeczka kaszeczke, warzyła Temu dała do garnuszka (dotykam po kolei paluszków), temu dała do dzbanuszka, temu dała na miseczke, temu dała na łyżeczke a temu nic nie dała tylko ukręciła, bieżała, bieżała ( tak to sie pisze?) i tutaj się kukała ( biegne alcami po ciałku i chowam sie na szyjce- rechot).
A z regionalnych od mojej mamy to " hops, hops na koniu, będzie jarmark w Ustroniu, hops, hops na krowie, będzie jarmark w Skoczowie, hops, hos na psie bedzie jarmark w kapsie":-)

Ostatnia edycja:
Beaa, nieźle:-D
Kate, to u nas też taka zabawa, tylko "tu sroczka kaszkę ważyła: temu dała na miseczkę, temu dała na łyżeczkę, temu dała do garnuszka, temu dała do dzbanuszka, a temu nic nie dała i czym prędzej odleciała":-D

hmmmmmm:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: no właśnie ta sroczka....to ja z kokoszką zrobię
a raka nieboraka nie robię bo mam traumę z dzieciństwa Naprawdę pamiętam niemowlętem bedac jak mi tak robili a ja się strasznie bałam:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: nie wiem jak to można pamiętać ale ja pamiętam to tylko właśnie więc u nas nie ma raka nieboraka:no: ale śpiewamy (heee to śpiewem ciężko nazwać no ale trusdno)
Młoda książki uwielbia, czytamy po 5- 6 książek i jej mało i robi awantur jak kończę:szok::szok::szok::szok: a najbardziej lubi o tygrysku (z kubusia puchatka)

U nas jest "warzyła myszka kaszkę temu dała ...." i tu to samo co u KasiDe:-D:-D:-Dmy sie jeszcze bawimy "idzie myszka, idzie myszka i robi ham ham ham":-D
Mi się wydaje że Kuba mało rozumie:sorry:owszem jak mu powiem chodź do mamy to przyjdzie, jak mu powiem pac pac tp robi po wodzie łapką no i cześć daje i robi papa (nie zawsze) ale nie potrafi pokazać gdzie jest oczko itd:sorry:
Nocka taka sobie, 3 pobudki- zawsze to lepiej niż 6:baffled:

U nas jest sroczka co wazy kaszke. Ja potem mowie ze do lasu poleciala i idzie, idzie i tu sie schowala i gilam mala a ona sie rechoce i wyciaga raczke zeby bawic sie od nowa.Misia robi papa ale jak jej sie chce tak na zawolanie to zadko. Mowi mama,tata, papa,baba,dada i inne slowka w swoim jezyku:-Dczasami zdarzy jej sie powiedziec "co to?"

A u nas ważyła myszka kaszkę:-)
Oj to mój MAks jest opóźniony ruchowo i w mowie.Tylko mówi babababababa
Dawno nie zaglądałam na ten wątek,a tu się dziewczyny żaliły na swoich facetów u nas tez różnie czasem wspaniale a czasem to by go normalnie rozerwała.

reklama
Do góry