anbas
Mamusia Kubusia
Kaha - to moze byc duzo rzeczy...ale nie ma co sie sresowac na zapas... A te wyniki krwi to bardzo od norm odbiegaja??Niestety nie przeszło a jeszcze te wyniki dziwne z krwi i moczu:/
No i jak się okazało nic się nie dowiedziałam Lekarze na NFZ nadal są u mnie skreśleni. Pani powiedziała, że nie wie czemu to spuchnięte jest pod pachą, że nie wygląda to na węzeł chłonny. A co do Leukocytów podwyższonych w krwi i moczanów bezpostaciowych w moczu to powiedziałam, że trzeba powtórzyć badania i że moczany mogą być kamienicą ;/ Tak więc nic konkretnego się nie dowiedziałam. Umówilam się na 16.30 do ginekologa, niestety nie mojego bo jest na urlopie, ale może uspokoi mnie
Ja tez mialam jakis czas temu gule pod pacha..okazalo sie ze to bylo zapalenie od golenia. To sie zdarza najczesciej. Poza tym wezly powiekszaja sie tez od przeziebienia zwyklego albo nawet od duzego wysilku fizycznego...Tak ze spokojnie. Nie dzwigalas ostatnio nic ciezkiego? moze jakas torbe ciezka nioslas? Wiem ze sie pewnie denerwujesz, pamietam po sobie jaka chodzilam nerwowa. Ale sama piszesz ze guzka nie czujesz zadnego I lekarz mowi ze nie wyglada to jak wezel...
A poza tym ...to tak dla rozluznienia Ci powiem, ze kiedys polecialam do lekarza wlasnie z niby powiekszonym wezlem chlonnym pod pacha. A lekarz mi powiedzial ze to napewno nie wezel bo to widac od razu. Wiec sie go pytam co to skoro nie wezel?? A on do mnie ze najprawdopodobniej tkanka tluszczowa sie tak rozklada. I ze NIKT nie jest symetryczny I jesli cos jest wieksze z jednej strony nie zanczy ze musi byc takie samo z drugiej. Troche sie wtedy wstydu najadlam ;p Bo szczerze mowiac nigdy sie temu wczesniej nie przygladalam... Ale zawsze lepiej sie upwenic
PS. A lekarz nie wspominal nic ze liczba leukocytow w ciazy moze wzrastac I jest to stan fizjologiczny??? to oczywiscie zalezy do jakiego poziomu wzrasta, ale normy mowia ze wynik do 15tys jest jeszcze ok. Bo laboratoria zawsze podaja normy dla "nieciezarnych". Sprawdz ile masz... Ja w ciazy z mlody mialam caly czas ok 17tys I tak poprostu mialam...bez infekcji itd...Po ciazy zaraz spadly do 9
Ale to tak pisze w ramach ciekawostki tylko ))
Ostatnia edycja: