reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Ja biorę Centrum Materna w zestawie jest na kazdy dzien witaminowa tabletka + kapsułka właśnie z DHA podoba mi sie pomysl 2+1. Co do dolegliwości.. Caly pierwszy trymestr miałam wymioty, bóle głowy osłabienie a nawet i krwawienie ale z przemęczenia dlatego siedzę na L4. Teraz mam zapalenie oskrzeli i lecze sie z maluszkiem inhalacjami i domowymi sposobami.. W poniedziałek kontrola lekarska :)

reklama
Wszedzie gdzie czytam mamy proponują krem Mustela. Mimo ceny 100 zł poszłam do apteki obejrzeć kremiki, ale podeszła do mnie świeżo upieczona Mamusia i powiedziala ze jej jedynie pomógł Eucerin olejek naturalny na rozstępy, podobno kiedy brzuszek jest duzy i swedzi daje wieksza ulge a ona probowala wszystkiego. Najlepsze jest to, że można nim smarować w późniejszym okresie również maluszka bo zawiera same naturalne olejki. No i kosztuje 50 zł a nie 100...

ja jak narazie stosuje sporadycznie krem fissan. I oliwkę po kąpieli. J&J.
Ja niestety chyba mam tendencje do rozstępów bo mam je na całym ciele. Uda, łydki i piersi,boki.
Boje sie o mój brzuch bo wiem, że jak sa już rozstępy to nie da sie ich zlikwidować!!!

Dolegliwości ? Raczej nie ale doskwiera mi moja głowa:crazy:.Od soboty szukam problemów i ciągle mi siedzi w głowie że pójdę do lekarza we wtorek i pewnie się okaże że nic z tego. Boje się cieszyć ciążą bo ciągle mi coś mówi że tym razem znów się nie uda. Zazdroszczę Wam tych zakupowych szaleństw i ja też bym coś kupiła a boję się że zapeszę. Wiem jestem okropna ale psychika ostatnio mi daje nieźle w kość.

Jeju mnie w weekend też zaczął swędzieć trochę brzusio po pępkiem a wcieram narazie w siebie krem codziennie po kąpieli. Uważacie,że to za mało? Powinnam się częściej smarować? a tendencję do rozstępów chyba mam skoro mam ich trochę na pośladkach i w pośladkowej partii ud :(

to i może ja kilka słów a propos moich dolegliwości...
Mdłości miałam do 12 tygodnia ciąży - jednak były to mdłości całodzienne a nie jak pisza w mądrych książkach poranne, nie wymiotowałam jednak uczucie jakie mi towarzyszyło przez cały dzień było okropne....wrazliwośc na zapachy w sumie od poczatku, obolałe piersi (mimo, że wizualnie ich kondycja znacznie sie poprawiła :)) bóle głowy ostatnio sie pojawiły...ale okropne skurcze w posladki meczą mnie każdego dnia - biorę aspargin (magnez+potas w tabletkach) ale jeszcze nie mam takich efektów jak bym chciała....ale sie rozpisałam - jak mi się cos jeszcze przypomni to dopisze :)

w sprawie smarowania balsamami przeciw rozstępom - trzbe smarować często - minimum 2 razy dziennie, a to i tak nie zawsze pomaga... moje zdanie jest takie, ze jak ktos ma predyspozycje do rozstepów, to czy się bedzie smarowal czy nie, to i tak bedzie mial (wiem po swoim przykladzie, jednak nie zaruzykuje niesmarowania, bo obawiam sie ze mogloby byc ich jeszcze wiecej :-p)

u mnie kolejny objaw... mam kłopoty ze spaniem :confused2: kregosłup mnie boli, nie moge znaleźć sobie pozycji do spania, w nocy jak się obudzę, to nie mogę zasnąć... cudownie... :no:
a dziwnym trafem w poprzedniej ciąży wlasnie bezsennosć mnie ominęła (i to chyba jako jedyna :-D)

Iloonka-ja tez mialam mdlosci raczej wieczorem a nie rano takze jakos nietypowo.
Jesli chodzi o rozstepy to wcieram codziennie po kapieli ten bio-oil ale tak jak pisze Afi-to trzeba 2 razy dziennie stsowac tylko czasem mi sie zapomina.
A ja mam takie dziwne nietypowe dolegliwosci ostatnio, ze boli mnie lekko w dole brzucha ale tak jakby mi wszystko mialo wypasc, nie wiem jakto dokladnie odpisac ale jakbym miala brzuch w kolanach, tak nisko osadzony. Lekarz mi wspominal o czyms takim na pierwszej wizycie ale mowil ze to sie moze zdarzyc w 32 tygodniu czy w ostatnim trymestrze, macie cos takiego?

reklama
Do góry