reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki :) ❤

Ja startowałam niestety z niecałych 50 kg. A poza tym w brzuchu jedno... Po tobie też nie widać 11 , a już tym bardziej ze 2 w brzuszku nosisz:) Miałam koleżankę w ciazy z blizniakami, wiec mam porównanie :)

reklama
A mnie brakuje pol kg do wagi która sobie zalozylam, więc nici z tego. Tym bardziej ze ostatnio mam coraz większy apetyt. Obym tylko nie podwoila swoich zamierzen he he

Lepiej się nastawić na 15 i miło zaskoczyć niż na 10 i rozczarować. Zwykle w ciąży tyje się więcej niż dycha.
4kg dziecko
1 kg łożysko
1 kg wody płodowe
1 kg macica
1 kg piersi
1 kg powiększone narządy
1 kg powiększony obwód krwi
Plus woda i kilogramy magazynowane w celach karmienia piersią (indywidualnie) i już ponad dycha wychodzi.
Dziewczyny które tyją mniej to mniejsza procentowość ciężarnych niż te które więcej.
No i dużo zależy od bmi. Im mniejsze tym więcej się tyje.

cb7wugpju04jz4q8.png
Super te wyliczenia, jestem ciekawa ile mi zostanie po porodzie jak dopiero mam 1kg na plusie. Dla mnie ciąż to czas gdy mój organizm się odchudza.

1474491084-miazml.jpeg

+10kg, a dziecka jak nie było widać tak nie widać... chyba zamieszkał mi w biodrach[emoji19]

a8doqqmz725nh9h0.png
A napewno jesteś w ciąży?;)

Super te wyliczenia, jestem ciekawa ile mi zostanie po porodzie jak dopiero mam 1kg na plusie. Dla mnie ciąż to czas gdy mój organizm się odchudza.

A napewno jesteś w ciąży?;)

Tak mówią!;) coś się rusza, podobno nie takie malutkie to moje coś;)
Ale jak nie jestem jednak to co ja zrobie z tymi dodatkowymi 10kg???[emoji33][emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Do góry