reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

mysia88 pewnie że się zrzuci :) ja mam około 11 na plusie, a w brzuszku 108cm, 33 tydzień więc pewnie jeszcze urosnę, o tyle jestem zadowolona że prawie wszystko poszło w brzuszek

reklama
mysia88 witaj w klubie:)ja też przytyłam 15kg,a synek waży mniej niż 2,myślę sobie,że najważniejsze,że nasze dzieciaczki mają się dobrze.Ja niczego sobie w ciąży nie odmawiam,dopiero po porodzie zacznę może myśleć o jakiejś diecie,po cichu liczę na to,że karmienie piersią i codzienna opieka nad dzieckiem ze spacerkami pomogą nam zrzucić zbędny balast,głowa do góry!

Mysia do wagi ciąży dolicza się jeszcze oprócz dziecka też masę wód płodowych i łożyska, przy końcówce ciąży to około 8 kg razem. To też trzeba pamiętać. A w ciąży jeśli tyle przytyłaś to nie ma co się jeszcze przejmować. To jeszcze nie masakrycznie dużo.

Ja jak mam byc szczera, to jestem zalamana, bo juz mam na plusie 15 kg, brzuch 120 cm!!!

Glowy do dory dziewczynki.U mnie jakos nie po kolei bo waga tylko +7kg od poczatku ciazy za to w brzuchu przekroczylam juz 127cm.Fakt ze nie bylam malutka ale teraz to juz kolos.Pociesza mnie tylko to ze jestem wysoka (178)bo inaczej latwiej by mnie bylo przeskoczyc niz obejsc...

To ja może Wam wkleję informację, którą znalazłam w jednej z książek o ciąży, co składa się przeciętnie na dodatkowe kilogramy (wartości przybliżone):

Dziecko 3,5kg
Łożysko 0,7kg
Płyn owodniowy 1,0kg
Powiększona macica 1,0kg
Powiększone piersi 1,0kg
Wzrost objętości krwi matki 2,0kg
Płyny komórkowe matki 2,0kg
Tkanka tłuszczowa 3,5kg

Razem: 14,7kg

tab, ale żeby wraz z porodem te 14 spadło od razu hehe :)))
ja po poprzednim od razu po porodzie straciłam jakieś 4 kg.... potem jeszcze z 5 w ciągu kilku miesięcy, a potem ze 3 mi wróciło
mam nadzieję że teraz uda mi się wziać za siebie, na razie jestem 12 do przodu

reklama
Do góry