reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najwcześniejsze 2 kreski + pierwsze objawy

Ja mi 5dpo zrobiła się afta (w życiu tego nie miałam), 9dpo miałam lekkie plamienie i byłam bardzo senna. To mi dało do myślenia i 2 dni później zrobiłam test - pozytyw
skoro 9dpo miałaś plamienie implantacyjne to wtedy doszło do zagnieżdżenia więc afta nie była objawem ciąży bo w niej wtedy nie byłaś :) zresztą afta powstaje od chorób jamy ustnej bądź złej higieny lub urazie więc nijak się ma do ciąży :)

reklama
Ja mi 5dpo zrobiła się afta (w życiu tego nie miałam), 9dpo miałam lekkie plamienie i byłam bardzo senna. To mi dało do myślenia i 2 dni później zrobiłam test - pozytyw
5dpo to mogłaś mieć aferę, złamana nogę, pryszcze czy cokolwiek innego. I nie było to objawy ciąży. Jeśli 9pod miałaś plamienie implantacyjne i 2 dni później pozytywny test to nic co się wcześniej działo, nic przed pozytywna beta nie było objawem ciąży. 🤷‍♀️

Cześć kochane dziewczyny, jakie były wasze najwczesniejsze objawy ciąży i kiedy pojawiły się wasze pierwsze 2 kreski na teście?
Robiłam test drugiego dnia po terminie miesiączki. Pamiętam, jak jechałam z testem do domu i zaczął boleć mnie brzuch, tak jak na okres. Pomyślałam, że zrobię ten test, bo lepiej wiedzieć, niż nie wiedzieć.. Dziś 29 tydzień🙂 kolejne dwa tygodnie to wszystkie objawy jak przed okresem...lekki ból podbrzusza, lekki ból piersi.

Widać coś ?
IMG_20220804_084646.jpg

reklama
Pozytywny. Miałam taka sama kreseczkę jak robiłam test 8 dni przed planowanym okresem. Kolejne robiłam po kilku dniach i już były wyraźniejsze
Co do objawów przede wszystkim bardzo szybko się meczylam. Jak szlam w górach pod górę to nie mogłam normalnie oddechu złapać. ;) wtedy mnie tknęło żeby zrobić test

Załączniki

• 36DE5E85-7053-4CF3-9710-3C4B8BB71C00.jpeg
    36DE5E85-7053-4CF3-9710-3C4B8BB71C00.jpeg
    646,9 KB · Wyświetleń: 379
  • 6F8BDB67-DFB0-4319-9AF2-E321FCE84109.jpeg
    6F8BDB67-DFB0-4319-9AF2-E321FCE84109.jpeg
    331,9 KB · Wyświetleń: 390
  • 4B976F29-0262-418A-AFCA-C6BFF70DD41D.jpeg
    4B976F29-0262-418A-AFCA-C6BFF70DD41D.jpeg
    934,3 KB · Wyświetleń: 377
Do góry