reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mutacja V-leiden i PAI-1

Ice41

Fanka BB :)
Czy któraś z Was ma mutację V-Leiden w heterozygocie a PAI-1 w homozygocie? Czy bierzecie heparynę, od kiedy i ile? Czy akard też? Mam wizytę pod koniec tygodnia, a miała być jutro. Nie wiem czy nie będzie za późno. Pozytywny test i beta od piątku. Mam jeszcze neoparin i zastanawiam się czy do czasu wizyty go nie wziąć, ale nie wiem, co będzie większą szkodą a pożytkiem. Dodam, że tę ciążę poprzedzają dwa poronienia.

reklama
Czy któraś z Was ma mutację V-Leiden w heterozygocie a PAI-1 w homozygocie? Czy bierzecie heparynę, od kiedy i ile? Czy akard też? Mam wizytę pod koniec tygodnia, a miała być jutro. Nie wiem czy nie będzie za późno. Pozytywny test i beta od piątku. Mam jeszcze neoparin i zastanawiam się czy do czasu wizyty go nie wziąć, ale nie wiem, co będzie większą szkodą a pożytkiem. Dodam, że tę ciążę poprzedzają dwa poronienia.
Mnie wyszła mutacja V-Leiden i mam zapowiedziane, że podczas kolejnej wizyty wjedzie heparyna- jestem na długim protokole.
Na Twoim miejscu dobijałabym się jutro do jakiegoś lekarza.

Ja co prawda mam pai1 hetero i ona mtfhr hetero ale od pozytywnego testu miałam brać acard i heparynę.
Także dzwon jutro do lekarza i się umawiaj na wizytę.

Ja mam pai w homozygocie, acard 150 miałam włączony na cały czas starań a heparynę od testu.

Nie dobiję się już nigdzie wcześniej, udało się na środę, ale wzięłam neoparin (miałam jeszcze 3 ampułki). Acard biorę już 2 miesiąc. MTHFR też mam mutację w homo-i jednocześnie heterozygocie, ale biorę folian, więc ok.

A cały czas w brzuch?
tak. Lekarz powiedział że w udo mogę robić ale w brzuch najmniej bolało więc zostaliśmy przy brzuchu. Raz w ramię mi położna zrobiła ale to też było nieprzyjemne. Mąż mi robił bo ja się boje zastrzyków, strasznie. Ale jak się dobrze chwyci ten fałd (tak mnjej więcej 5 cm od pępka w boki czy w dół ) i wbije zdecydowanym ruchem to praktycznie nie boli.

reklama
Mam Leiden V w hetero i jestem po kilku epizodach zakrzepowych. Od pozytywnego testu heparyna 0.4 profilaktycznie, z tym acardem zauważyłam, że co ginekolog to inaczej mówi. Mój mi nie dał bo powiedział, że często potrafią zdarzać się krwawienia i lepiej nie, ewentualnie dołożymy później.
Teraz jestem na dawce 2 x 0.4 ale to ze względu na nową zakrzepicę.
Zastrzyki przez całą ciąże i w połogu.
Ja nie czekałam na wizytę u swojego gina tylko w dniu bety pojechałam prywatnie w sumie tylko po receptę żeby nie czekac tydzień na wizytę w stresie.

Do góry