reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
myślę, że to leukocyty a to świadczy o jakiejś infekcji układu moczowego ale to pewnie nic poważnego, ja miałam w poprzedniej ciąży 3 razy, raczej dość powszechna przypadłość :)

Ollena - podejrzewam, że to może być cukier. Tutaj test na tolerancje glukozy robią lukozadą - czyli to by świadczyło o tym, ze masz cukier w moczu.
Ale mogę się mylić...

Ollena, leucocyte, to krwinki białe. Jeżeli pojawiają się w moczu, świadczą o zapaleniu, zakażeniu dróg moczowych. Prawdopodobnie twój mocz będzie dokładniej przebadany.

dziewczyny, jak wyglada test tolerancji glukozy w irlandii? Slyszlam ze tutaj pije sie lucozade, ale nie wiem czy to prawda:) Mam badanie w styczniu i nie wiem czego sie spodziewac?

Ja miałam test tolerancji glukozy i tak...Musiałam być na czczo od godz.20:00 poprzedniego dnia (badanie było o 8:00),ostatni łyk wody mogłam przed północą zrobić.Na badaniu pobiorą Ci krew na czczo i potem dostaniesz Lucozade,którą musisz wypić w jakimś czasie,już nie pamiętam jakim,około 20 minut chyba i potem jeszcze 2 lub 3 razy badali krew,żeby sprawdzić czy i jak szybko cukier spada:tak:A na koniec najlepsze,przynieśli wreszcie kanapki na śniadanie:-p:-)Za free of course:-)Weź sobie jakieś gazetki,krzyżówki coby się nie nudzić bo to potrwa około 2-3 godzin:tak:

reklama
Witajcie Dziewczyny, Jestem tu nowa :) wlasnie skonczylam 8 tydzien ciazy i zdecydowalam sie na porod w szpitalu na Holles St. Mam nadzieje, ze moge dolaczyc do Waszego grona?

Do góry