reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

madziakowalik
Mam pytanko odnośnie irlandzkiego GP. Do kogo chodzisz i czy jest godny polecenia.
Pytam się dlatego, że ja chciałabym zmienić swojego, ale jakoś nie mam nikogo innego na oku :)
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :biggrin2:

Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

reklama
madziakowalik
Mam pytanko odnośnie irlandzkiego GP. Do kogo chodzisz i czy jest godny polecenia.
Pytam się dlatego, że ja chciałabym zmienić swojego, ale jakoś nie mam nikogo innego na oku :)
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :biggrin2:

KasiaGo ja chodze do Dr Gavina jestem bardzo zadowolona najpierw chodzil maz a ja do polskiego ale pozniej sie przepisalam i tak juz jestem 4 lata u niego. Ma przychodnie kolo bus station w Limerick . a to jest jego numer 061416499.mam nadzieje ze Ci pomoglam .

super że nas przybywa:)
Ania83 a na te badania gdzie do neij chodziłaś?? ja chciałam iśc na Northwood ale kazała przyjsc do medicusa i jak byś pamiętała to plisek napisz jaki koszt takiego usg? troche sie martwie kaska bo teraz tylko emek pracuje mi za zwolnienei nei płacą a od 4tyg ciązy leżeć muszę:( a co do Wułczyńskeij to same pozytywne opinie o niej są i też chciaąłm ja na Gp ale powiedzeli mi w emc że ona prowadzi tylko ciążę jeśli już wczesnie tez prowadzila albo jak dziecko sie u niej leczy a ja pierworódka więc odpadłam na starcie:( a szkoda:(
i teraz nei wiem czy nei wezme na gp Dybkowskiego chodzilam kiedys do niego super ginek , pomogl nam bardzo , ja na irl gp si eneistety nei moge zdecydowac bo ich podejscie do ciazy do 12 czy nawet 20 tyg mnie przeraza , gdyby nie Antepowicz to by nie bylo naszej fasolki :( a wystarana tyle czasu i wogole taki cud ze jest więc wolę pozostać pod opieka Pl lekarzy ktorzy probują ratować takei małe Krewetki:)

super że nas przybywa:)
Ania83 a na te badania gdzie do neij chodziłaś?? ja chciałam iśc na Northwood ale kazała przyjsc do medicusa i jak byś pamiętała to plisek napisz jaki koszt takiego usg? troche sie martwie kaska bo teraz tylko emek pracuje mi za zwolnienei nei płacą a od 4tyg ciązy leżeć muszę:( a co do Wułczyńskeij to same pozytywne opinie o niej są i też chciaąłm ja na Gp ale powiedzeli mi w emc że ona prowadzi tylko ciążę jeśli już wczesnie tez prowadzila albo jak dziecko sie u niej leczy a ja pierworódka więc odpadłam na starcie:( a szkoda:(
i teraz nei wiem czy nei wezme na gp Dybkowskiego chodzilam kiedys do niego super ginek , pomogl nam bardzo , ja na irl gp si eneistety nei moge zdecydowac bo ich podejscie do ciazy do 12 czy nawet 20 tyg mnie przeraza , gdyby nie Antepowicz to by nie bylo naszej fasolki :( a wystarana tyle czasu i wogole taki cud ze jest więc wolę pozostać pod opieka Pl lekarzy ktorzy probują ratować takei małe Krewetki:)

ja jezdzilam do tej przychodni co TY bo tam najtansza wizyta byla z tego co pamietam to 130 euro tam placilam i za kolejna 100 ale ona tez w emc przyjmuje koszt 160 albo 150 nie pamietam dokladnie wizyta plus usg aha jakbys sie zdecydowala na zrobienie 4d to nie rob w emc bo wyrzucisz kase tylko jak cos to radze w medicusie robic ja robilam w pierwszej ciazy tam i bylam zadowolona a w drugiej robilam w emc w obu przypadkach robila mi Antepowicz ale w drugim przypadku kiepsko jej wyszlo nie wiem czy sie na maszynie nie znala czy co bo na kozece lezalam z 40 minut wszystko fajnusio bylo widac jak corcia lapkami rusza i wogole a co do czego jak obejrzelismy w domu film trwal po 2 minuty na kazdej plycie mamy 4 minuty filmu i duzo zdjec
A co do Wuczysnkiej hm dziwna sytuacja radzilabym Ci jeszcze raz zadzwonic i nie tak spokojnie tylko tak z grubej rury za tak powiem bo te Panie ktore odbieraja telefonu maja malo do powiedzenia i sa bardzo bezszczelne ja mialam kilka razy jazde z Paniami z recepcji takze wiem co mowie i glupoty ci gadaja bo jest tez padiatra normalnie przyjmuje ciezarne i jako lekarz rodzinny takze zadzwon i sie dopytaj dokladnie bo dla mnie to dziwna sutuacja....

baby55, ja mieszkam koło Tallaght i chodzę do gp Tom Field. Na Tallaght jest też polska przychodnia z polskim gp i ginekologiem (min. drAntepowicz) http://www.kbmmedics.ie/ . Co do szpitala, to mieszkasz w rejonie Coombe. Ja tam rodziłam synka i następne dzieciątko też tam zamierzam. Będziemy miały podobna różnice między dziećmi. Jak ja zaszłam w ciążę mój mały miał 9 miesięcy;-) U nas też planowane, choć nie sądziłam, że tak szybko się uda:-D

reklama
Hej dziewczyny,
Moglybyscie mi napisac (jesli wiecie) co to moze byc lukozejt w moczu? Ze sluchu pisze, wlasnie bylam u poloznej i wyszlo mi cos w moczu, wlasnie to cos, wyslaly go do badania i pobraly mi krew.
Co to w tym moczu mam?
Dzieki z gory.

Do góry