reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mozliwa ciaza w ostatni dzien okresu ?

Hej , mam taką . Od 6 dnia cyklu aż do dziś (13 dzień cyklu ) bol podbrzusza ,napiecie w podbrzuszu , bol jajnika ,ciągnięcie po

Załączniki

• 20231031_155907.jpg
    20231031_155907.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 561
  • Screenshot_20231031_155649_My Calendar.jpg
    Screenshot_20231031_155649_My Calendar.jpg
    163,3 KB · Wyświetleń: 341
Ostatnia edycja:
reklama
Jeden test owulacyjny nic ci nie powie, bo nie wiadomo, czy jeszcze jestes przed pikiem LH, czy juz po. Seks bez zabezpieczenia zawsze niesie za siba ryzyko ciazy.

Nie wiem czemu zaraz po okresie tak strasznie bolał mnie jajnik i macica , teraz ten test owulacyjny zrobiony z ciekawości w sumie .. ciekawe czy jest szansa na ciaze .. 🥺

Hej , mam taką zagadkę na burze mózgów. Seks z mężem w 5 dniu cyklu z wtryskiem w pochwe . Od 6 dnia cyklu aż do dziś (13 dzień cyklu ) bol podbrzusza ,napiecie w podbrzuszu , bol jajnika ,ciągnięcie po bokach szyjka macicy bardzo wysoko . W 11 i 12 dniu dodatkowo kłucie w sutkach , piersiach . Zrobiłam w 13 dniu cyklu test owulacyjny . Dodaję zdjecie . Przyznam że to mój pierwszy test owulacyjny . Jest możliwa ciaza ? Cykle miedzy 29 a 33 Zobacz załącznik 1580834Zobacz załącznik 1580835
Nie bardzo wiem, co cię zastanawia. Ten test owulacyjny jest negatywny, nie wskazuje na owulację. I tak jak wyżej jest napisane, testy owu musisz robić cały cykl, żeby wyłapać pik

Nie bardzo wiem, co cię zastanawia. Ten test owulacyjny jest negatywny, nie wskazuje na owulację. I tak jak wyżej jest napisane, testy owu musisz robić cały cykl, żeby wyłapać pik
Cały czas myślałam że gdy doszło do zaplodnienia ten owulacyjny będzie pokazywał jedna kreskę. Może i głupie te pytania ale dziś zrobiłam pierwszy raz ten test mimo że mam 10 letnie dziecko :) czytałam na angielskich stronach że sperma może wywołać owulacje wcześniej.

Cały czas myślałam że gdy doszło do zaplodnienia ten owulacyjny będzie pokazywał jedna kreskę. Może i głupie te pytania ale dziś zrobiłam pierwszy raz ten test mimo że mam 10 letnie dziecko :) czytałam na angielskich stronach że sperma może wywołać owulacje wcześniej.
Test owulacyjny nie służy do wykrycia ciąży tylko, jak nazwa wskazuje, owulacji 🙂
Do wykrycia ciąży są testy ciążowe 😄

Test owulacyjny nie służy do wykrywania ciąży. Test ciążowy służy do wykrywania ciąży w warunkach domowych. W teorii, zapłodnienie moze nastapic w czasie około owulacyjnym (max na 5 dni przed owulacja i kilkanaście godzin od uwolnieniajajeczka). Czyli w trakcie średnio 28 dniowego cyklu, masz szanse na zajście w ciąże w trakcie +-6 dni. Jeśli przyjmiemy ze Twój cykl ma 28 dni, to owulacja może statystycznie nastąpić miedzy 12dniem cyklu a nawet 19 dniem cyklu - wszystko zalezy jakiej długości masz fazę lutealna (która jest stała). Przy założeniu ze masz cykl 33 dniowy, owulacja może nastąpić miedzy 16dc a 21 dc. Cykle mogą się od siebie różnic i równie dobrze możesz mieć owulacje w 10 dc, jak i 25 dc. Jesli staracie się o dziecko to zalecany jest regularny seks co dwa dni przez cały cykl. Możesz także wspomóc się robieniem testów owulacyjnych, mierzeniem temperatury lub monitoringiem - ale ma to sens tylko jeśli zrobisz to dobrze. Polecam przeczytać podstawy biologi jak dochodzi do zapłodnienia :)

reklama
Do góry