G
guest-1714079215
Gość
Dobra, ja się poddaję.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mamy inne podejście do wychowania ciekawe, czy ma to duże znaczenie i jak nasze dzieci będą się zachowywać jako nastolatki.Dobra, ja się poddaję.
Zdrówka dużo i oby opór minął czasem potrzeba trochę luzu, żeby wrócić z energią do codziennych zadań, trzymam kciukiMamy inne podejście do wychowania ciekawe, czy ma to duże znaczenie i jak nasze dzieci będą się zachowywać jako nastolatki.
I ciekawe, czy jak mój synek będzie mógł sobie poleżeć w domu w piżamie całe dnie, to mu minie opór przed ubieraniem. Chyba trzydniówka... A jak nie, to naklejki mam już kupione
Daj spokój. Nie mówię, że mnie zawsze słuchają. Nie są potulne. Nie mówię im, że są głupie, bo nie są.@Malina126 zauważyłam, że zamiast odpisać na jedną konkretną sytuację (niechęć do ubierania rano, co zrobić) stworzyłaś całą hipotezę na temat tego, jak dzieci nie wychowywać. Zrozumiałam już czego według Ciebie mam nie robić, nie wiem tylko dlaczego uważasz, że wiesz, co i jak robię. Jeśli chcesz przystosowywać dziecko do krytyki mówiąc mu, że jest głupie, bo przecież ktoś mu tak kiedyś powie, to Twój wybór. Jeśli Twoje dzieci słuchają Cię w każdej sytuacji - super, nie znasz mojego problemu. Ty wystarczy, że powiesz, a 1,5 roczne dziecko to robi. Trzylatka tak samo. Pogratulować potulnych dzieci. Oby zawsze mama była osobą, której słuchają, a nie koledzy proponujący niebezpieczne zachowania.