reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Monural w ciąży

reklama
Niema to wpływu przy staraniach .
Ja brałam i pytałam się lekarza .można brać podczas starań u w trakcie ciąży
Dzięki Paola, na razie radzę sobie furagina ale jeśli przegram to wezmę monural bez stresu. Bałam się że po antybiotyku będę musiała sporo czasu odczekać....żeby ponowić starania 👍

Jak furagina to i nospa dodatkowo i witamina C.
Mnie ostatnio coś brało i taki zestaw u mnie i bez antybiotyku się obeszło
Niewiem co mam o tym myśleć boli i ciągnie mnie brzuch ale dolegliwości przy oddawaniu moczu w sumie minęły....nie wiem czy dokończyć jeszcze kurację furagina czy wziąć antybiotyk żeby zażegnać problem a i żeby nie najeść się tej farmakologii zbytecznie 😔mam mętlik w głowie....co lepiej zrobić brać....

Niewiem co mam o tym myśleć boli i ciągnie mnie brzuch ale dolegliwości przy oddawaniu moczu w sumie minęły....nie wiem czy dokończyć jeszcze kurację furagina czy wziąć antybiotyk żeby zażegnać problem a i żeby nie najeść się tej farmakologii zbytecznie 😔mam mętlik w głowie....co lepiej zrobić brać....
A skąd pomysł, że furagina jest bezpieczniejsza? Jest bez recepty, ale to nie znaczy, że jest bezpieczniejsza dla płodu. Robiłaś posiew moczu? Jeśli masz infekcje bakteryjną, to powinnaś to przeleczyc porządnie przed ciążą, żebyś się potem w ciąży z tym nie bujała. Jesteś krotko przed miesiączką i podejrzewasz, że może być juz ciąża?

A jeśli chodzi o planowanie ciąży i wzięcie tego antybiotyku na etapie planowania starania....czy trzeba odczekać trochę po wzięciu antybiotyku Monuralze staraniem? Ma ktoś wiedzę na ten temat?
dlaczego nie spytałaś o to lekarza? Jeśli planujesz dziecko to absolutnie podstawową w tej sytaucji sprawą jest porządnie wyleczyć infekcję, bo niedoleczona w ciąży może narobić bardzo dużo złego. Bezpieczny antybiotyk to mniejsze zło, więc nie kombinuj sama z terapią i słuchaj zaleceń lekarza, a nie randomowych kobiet na forum internetowym. Jeśli nie ufasz lekarzowi, znajdź innego

Do góry