reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Moja pierwsza ciąża

Hej,

Jestem juz po wizycie. Ciaza mlodsza niz wedlug OM i moich wyliczen i to w dodatku o caly tydzien (wczoraj byl 6t3d), ale widac bylo juz wszystko :)

Jest piekny 6mm zarodek, bije tez juz serduszko (121)! [emoji173]️

Jestem dobrych mysli, ale stres jest i co chwile zastanawiam sie czy nic zlego sie nie dzieje - trudno mi z tym walczyc, bo bardzo zalezy mi zeby wszystko bylo ok [emoji849]

Czy tylko ja tak panikuje czy wy tez macie gorsze chwile?
Gratulacje , wspaniała wiadomość :)
Ja też tak mam, że ciągle myślę czy aby na pewno wszystko tam z małym w porządku . Do gina chodzę co 3 tyg i jak już minie trochę od wizyty to ciągle się martwię czy nic mu się tam nie stało przez ten czas i w ogóle . To chyba normalne obawy o maleństwo ;)

reklama
Ja tez mam termin z usg bo owu dopiero w 28dc mialam [emoji846]
U mnie przez te nieregularne cykle nawet nie wiem kiedy mogłam mieć dokładnie owulację . Tym bardziej, że mam stwierdzone pcos i tak mnie straszył lekarz że będzie mi ciężko zajść w ciążę bez stymulacji więc po prostu odstawiłam antykoncepcję z myślą że ,, nie no na pewno się nie uda tak szybko " i szczerze to wszystkie już ciążowe objawy przypisywałam zbliżającej się miesiące .

U mnie przez te nieregularne cykle nawet nie wiem kiedy mogłam mieć dokładnie owulację . Tym bardziej, że mam stwierdzone pcos i tak mnie straszył lekarz że będzie mi ciężko zajść w ciążę bez stymulacji więc po prostu odstawiłam antykoncepcję z myślą że ,, nie no na pewno się nie uda tak szybko " i szczerze to wszystkie już ciążowe objawy przypisywałam zbliżającej się miesiące .
Tez mam pcos. A wiedzialam kiedy mialam owu bo akurat miałam wizyte u gina i mowil ze piekny pęcherzyk. Cykl akurat byl bez stymulacji ale prawie rok po odstawieniu anty

Tez mam pcos. A wiedzialam kiedy mialam owu bo akurat miałam wizyte u gina i mowil ze piekny pęcherzyk. Cykl akurat byl bez stymulacji ale prawie rok po odstawieniu anty
To ja już ze 3 lata temu miałam ponad rok starań które nic nie przyniosły i miałam monitorowane cykle następnie stymulacja i też nic , później mój były stwierdził że skoro nie mogę dać mu dziecka to ,, nie jestem pełnowartościową kobieta " . I teraz z nowym partnerem postanowiliśmy się postarać i udało się w pierwszym cyklu po postawieniu anty bez monitoringu bez stymulacji :)

To ja już ze 3 lata temu miałam ponad rok starań które nic nie przyniosły i miałam monitorowane cykle następnie stymulacja i też nic , później mój były stwierdził że skoro nie mogę dać mu dziecka to ,, nie jestem pełnowartościową kobieta " . I teraz z nowym partnerem postanowiliśmy się postarać i udało się w pierwszym cyklu po postawieniu anty bez monitoringu bez stymulacji :)
Moze byl "niepelnowartosciowy", ehh co za tekst w ogole [emoji58] dobrze ze to juz były

Jakos dobrze znosze ciaze, nic w sumie mi nie jest. Od czasu do czasu bol glowy i tyle [emoji4] a Ty?
Ja tak samo :) czasem coś tam zaboli albo zakłuje ale gin mówi że to normalne bo macica rośnie i się rozciąga . Także póki co bardzo dobrze się czuje tylko budzę się przynajmniej 2 razy w nocy do toalety . Wiadomo nie jest to jakieś bardzo męczące ale gorzej jak już wrócę i nie mogę zasnąć i tak czasem nie śpię pół nocy

Ja tak samo :) czasem coś tam zaboli albo zakłuje ale gin mówi że to normalne bo macica rośnie i się rozciąga . Także póki co bardzo dobrze się czuje tylko budzę się przynajmniej 2 razy w nocy do toalety . Wiadomo nie jest to jakieś bardzo męczące ale gorzej jak już wrócę i nie mogę zasnąć i tak czasem nie śpię pół nocy
Ooo zapomnialam o tym czestym sikaniu. Jego mam dosc [emoji3][emoji23]

reklama
Do góry