reklama
aneta_ck
Fanka BB :)
Przede wszystkim nie jest to teoria wysnuta na podstawie płaczu. Dzidziuś nie umiał położyć główki normalnie. Cały czas był wygiety do tylu. Układal się jak rogaliki. Mój wujek, który jest fizjoterapełtą z wieloletnim doświadczeniem zauważył to. Zajmuje się na codzień takimi rzeczami. Ja tez nie umiem określić czegoś takiego na podstawie płaczu. Zbadał małego, obejrzał kark i widział jak napięte ma tam mięśnie. My jako mamy możemy tylko obserwować maluchy i się ewentualnie domyślać. Napisałam na tym temacie tylko dlatego żeby dać wskazówkę ze czasami przyczyną kolki może być też coś takiego. A kolka jest porostu efektem ubocznym takich problemów. Cieszę się że był ktoś kto mnie nakierowal na to. Nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim jak kiss syndrom.
aneta_ck
Kiss Syndrom : Medycyna niekonwencjonalna / Zdrowie / Dieta tu można zajrze i trochę poczytać. Pozdrawiam
no to ja mam jesli chodzi o lekarza rodzinnego to jestem w pełni ufnano tak do lekarzy też trzeba mieć ograniczone zaufanie, ale jeśli o espumisan chodzi to mogę na przykładzie mojego malucha stwierdzić, że rzeczywiście przynosi ulgę i nie wpływa źle na zdrowie malucha.
Przede wszystkim nie jest to teoria wysnuta na podstawie płaczu. Dzidziuś nie umiał położyć główki normalnie. Cały czas był wygiety do tylu. Układal się jak rogaliki. Mój wujek, który jest fizjoterapełtą z wieloletnim doświadczeniem zauważył to. Zajmuje się na codzień takimi rzeczami. Ja tez nie umiem określić czegoś takiego na podstawie płaczu. Zbadał małego, obejrzał kark i widział jak napięte ma tam mięśnie. My jako mamy możemy tylko obserwować maluchy i się ewentualnie domyślać. Napisałam na tym temacie tylko dlatego żeby dać wskazówkę ze czasami przyczyną kolki może być też coś takiego. A kolka jest porostu efektem ubocznym takich problemów. Cieszę się że był ktoś kto mnie nakierowal na to. Nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim jak kiss syndrom.
no tak moja sąsiadka chodziła ze swoją córką na rehabilitacje, bo ta była lekko wykrzywiona w jedną stronę. Było to spowodowane porodem. Jednak nie skarżyła się ona na płacz malucha w tym okresie. Wręcz przeciwnie dziecko było spokojniejsze niż moja córa.
Zgadza się, każde dziecko jest inne. Nie zawsze kolka jest przyczyną problemów. Jeśli jednak uda nam się zdiagnozować, że dziecko męczy się przez nie warto spróbować masować brzuszek, kąpiele i inne nieinwazyjne metody. Warto również odwiedzić pediatrę.
Gdy to nie pomoże wtedy sięgnijmy po leki np. esputicon.
Gdy to nie pomoże wtedy sięgnijmy po leki np. esputicon.
Karolanka90
Początkująca w BB
Ja podawałam dzieciom delicol przed karmieniem. U nas bardzo szybko pomógł. Różnica była widoczna praktycznie z dnia na dzień.
reklama
Aguu
Kolka może mieć wiele przyczyn. Nie ma więc uniwersalnego sposobu, no poza czasem.
Polecam poczytać Link do: Kolka niemowlęca
Polecam poczytać Link do: Kolka niemowlęca
Ostatnia edycja:
Podziel się: