reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi ok z własnej woli rozumiem, jesteś zmęczona proszę bardzo ale nie uważam za normalne zmuszania gimnazjalistki, do spania o tej porze, a co do wstawania to wstaje o 6:30. Moim zdaniem 13letnia pannica jest na tyle duża żeby sama "dozować" sobie sen.

Dziewczyny pomocy!! kiedyś dawałam tu przepis na blok czekoladowy któraś z Was go sobie zapisała? pamiętam że Malwina go robiła, gdzieś go zapodziałam a to jest mój idealny przepis!! :-( dzisiaj chciałam robić...

reklama
kaamaa no to ja wstawała podobnie:-p, ale u mnie było tak że jak sie nie uczyłam to miałam isc spać w gimnazjum to juz trochę inna sprawa bo ja w gimnazjum to uczyłam sie do 20, albo udawała a potem patrzyła na filmy do 23, miałam tv w pokoju, z tym ze nie codziennie bo bym umarła w szkole. Ale są rózni ludzie ja w gimnazjum miałam kolezanke której mama kazała sie non stop uczyć, a jak dostała -5 to prawie ryczała :sorry2:, bo mama mama jej powiedziała ze jak dostanie gorszą ocene niz 5 to nie wypusci jej z koezankami na spacer o 18... Matka jej nie bila ale bardziej stała nad nią jak sęp i non stop gledziła ze mogłaby miec lepsze oceny:sorry2:. Ludzie są rózni...

pati to nie wykład, to dobra rada żebys nie zwariowała i zeby sebusiowi nie snił sie po nocach goniacy go obiad:-p

itam:)
Sali, wspólczuje tej jelitówki i zdrówka!
Wampi, u was też zdrówka.
Anula, też nie oddałabym dziecka na weekend. Moim zdaniem to nawet za malutki jest i nie powinno być takiej propozycji, że zostaje bez Ciebie.
Umi, gratuluje suchej nocki!! Dobra ceratka nie jest zla :p.
kasiek, to 4:3 zabrzmiało jak wynik meczu:).
Daffi, witaj po długiej przerwie ;).
Młoda, jak tam zatoki? W fajnym miejscu masz praktyki ;). Tak akurat na czasie dla Ciebie. :) Nam udało się kombinezon odziedziczyć. Moja to sumie prawie wszystko ma po kuzynkach ... Najlepsze jest to, że większośc rzeczy jak nie noszone.
Siwa, powodzenia przy testowaniu.

Więcej nie pamiętam ;/. Witam nową mame, bo jak czytałam to zauważyłam :).
Ja mam wolne do konca tygodnia bo mnie choróbsko rozłożyło i walcze z temperaturą. Mam nadzieje, ze Zosi nie rozłozy. Chciałam jeszcze spytac, czy używała któraś z was aerozol do noska Euphorbium s ? Zosi przepisała to na katar... Tyle, że wskazane jest od 2 lat....
U nas zimno, szyby w aucie zamarznięte, aż się cieszę, że wychodzic nie musiałam :D

A na grypę jelitowa bardzo dobre są tabletki Nifuroksazyd, tylko, ze one są na recepte. Moment i przechodzi i nie wiem czy mogą je stosować dzieci.

Kamcia konik i koniec w końcu to jej urodziny:p:p

Sali to zdrówka dla syncia i żeby mają nic nie złąpało

Patrycja jak na razie od rana przegrywam;/ Ja też moją o 20 gonie chyba że jadę na uczelnie to jej pozwalam trochę dłużej bo mnie cały dzień nie widzi;)

Kammma
mój C uwielbia blok zawsze się zachwyca ja nigdy tego nie jadłam;/

Umi jakaś popier... ta matka tyle powiem...

Gosdia to jest walka!!!

Byłam na ryneczku leginnsy kupiłam i skarpeciochy. C wybył już do samochodów. Fajną sukienkę widziałam ale z tytułu że C mnie przewalił z MOPSem w tym miesiącu sukienkę kupię sobie później. Jak na razie dziś przegrywam założyłam jej pampka żeby kupę zrobiła no i zrobiła a potem w majtki się zsikała

Hej dziewczyny. Nas przeziębienie dopadło. Adaś troszke pokasłuje, a ja zasmarkana na całego. A tak fajnie było i cieszyłam się,ze nie chorujemy. Nie pamietam kiedy ostatnio tak się rozłożyłam.

Pati- u nas było podobnie w sierpniu-Adas 2-3 tygodnie ledwo co jadł. Ja go nie zmuszałam. Kombinowałam co mogłam na obiad by go zachęcić-a on ewentualnie zjadał śniadania i kolacje. Potem dostał jelitówki, odchorował i jadł znów normalnie. U nas już nie pierwszy raz cos takiego. Kiedys tez niedojadał 2 tygodnie a potem zaczął wymiotować i miał zapalenie gardła. Ja sie przejmowałam,bo on nie był niejadkiem.Teraz zjada wszystkie posiłki i nawet jak zje pół miseczki zupy to go nie zmuszam-bo widziałam,ze efekt był odwrotny. Mnie tylko spadki apetytu niepokoją-bo boje sie ,ze znow sie co przypałętało. Co do godziny spania to nie wiem co doradzic,bo u nas z tym problem bywał. Adaś nei sypia w dzien juz długo.Czasem mu sie zdazy. Jak nie śpi w dzien to wszystko w normie -kładzie sie o 20 i wstaje o 8. A jak sie zdrzemnie to do 22 nie moze zasnąc. My mamy siostrzenca w wieku Adasia i zawsze dużo wiecej spał. Strasznie mnie bolał ten brak drzemek jak był młodszy i marudził i to,ze jak juz sie zdrzemnął to siedziałam do poznej nocy. Teraz jakos przetrzymuje ,bo wiem,ze o 20 bede miała spokoj. A co gdy wyłączycie telewizor i wszyscy pokażecie ,ze idziecie spac-chyba nie bedzie miał wyboru i tez zasnie.

Sali- Witaj!Twoja młodsza pociecha też z czerwca:)

Co do jelitówki- ja daje jakies elektrolity, przy łagodniejszej biegunce-smecte. Specjalna dieta. Gotowana marchew, jagody, ryż. Jak wymiotuje to chłodniejsze picie małymi porcjami. Gdy miał mocniejszą biegunke mielismy syrop Nifuroksazyd i działał cuda -ale to na recepte.Gdy nam sie przytrafi to sprobuje ten węgiel w syropie dla maluszków-bo nie wiedziałam,ze taki jest.
Mój Adaś bez pampersa od konca maja. A gdzies od miesiąca dopiero w nocy. Najpierw była sucha pieluszka w nocy z miesiąc-choc nie zawsze. Potem odstawiliśmy, raz zdażyła sie wpadka,ale to i tak dobrze. Trzyma cała noc i tylko tydzien budził się na siku w nocy.
Moze do dzis bylby w pampersie na noc gdyby nie to,ze mały budził sie z płaczem i nie wiedziałam co sie dzieje-bo mi spał i płakał. Po chwili sie uspokajał. Potem domyśliłam sie,ze placze,bo chce siku,sciagałąm pampersa na nocnik i spał dalej.

Umi-super,ze takie postępy i młody dumny,ze spi bez pampersa.
Kasiek- trzymam kciuki by szybko pampersy zniknęły. Super sobie Dominisia radzi.
Reszcie dziewczyny również gratuluje postępów:)

Lenka no jak tak robimy to popłacze chwile i zasypia..... ale tu w sumie nie o to chodzi bo on pomarudzi ale sie kładzie... ja sie boje tego że on kiedys mi powie że jestem niedobrą mama.... nie chce byc dla nich ostra no ale jakieś zasady muszą być... Jakby robili to co chcielli to bym do głowy dostała chyba. Ja mam wszystko poukładane i tak jest mi łatwiej.. A Jak dzieci naucza sie teraz choć troche dyscypliny to potem nie bede miala z nimi problemów bo maja to narzucone od dziecka....
Zdrówka dla Was.. :*

Kasiek no to trzymam kciuki byś dziś walkę Ty wygrała :*:*:*
Gosdia Tobie również dużo zdrówka...
mam wrażenie czy połowa forum już choruje ??? :(:(

Kasiek blok jest pyszny :-) uwielbiamy go, trzeba umieć go dobrze zrobić żeby sie nie rozwalił ani nie był za twardy, a ja swój przepis do perfekcji doprowadziłam, i nie wiem gdzie on jest!! :-(

Lenka pomysł z wyłączaniem telewizora i kładzeniem się razem z dzieckiem spać, to ostatnie co bym zrobiła, mama i tata jest dorosły a dziecko małe i z jakiej paki mają razem chodzić spać? każdy musi mieć swoje miejsce w hierarchii rodzinnej, bo jeśli się to zaburzy to później narzekania i zgrzytanie zębami rodziców, dzieci brata J (Patrycja 5 lat Bartek 3 lata) nie zasną dopóki nie wyłączy się telewizorai nie pogasi świateł w całym domu :sorry2: nie poważne.

E:

Gosdia słyszałam że te krople są bardzo dobre, ale nigdy nie używałam, zawsze nasivin, kilka razy się przybierałam żeby kupić i zawsze zapominam :dry:
Zdrówka :*

Ostatnia edycja:
reklama
dobry ;-):-).
dziewczyny w tesco jest mleko BEBIKO 1 te ktore Rafcio pije za 8.00zl bo sa troszke budełka rozwalone a po za tym wszystko ok data jest do 2013r. I tak sie zastanawiam nad tym mleczkiem . Czy by go nie kupić ? ? Jak myślicie ?

kolezanki dalej nie znalazłam :-(

gosdia lepiej lepiej juz . :-) zdrowka Ci zycze ;*
umi gratki suchej nocki ;-)
kasiek 3mam kciuki abys to Ty dzieisaj wygrała !;-):-)
sali witaj ;-)

Do góry