reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Popieram Netgirl.Ja gdybym miała dziecko w wieku 30 lat to bawiłabym się z n im tak samo jak będę robić to teraz.Nie obchodzi mnie co mówią ludzie,a jeśli coś im się nie podoba to jest tylko ich sprawa i ich problem,a nie mój.Jak się nie podoba to niech się nie patrzą.

Femme ja myślę,że nie trzeba być mega wyluizowaną żeby w starszym wieku mieć dobry kontakt z dzieckiem.Uważam,ze nie w tym rzecz.Wszystko zależy od charakteru.Moja mama miała 25 lat jak mnie urodziła więc ani mało ani dużo.Nie zawsze myślimy tak samo,czasem nawet zupełnie inaczej,ale wcale nie musimy zgadzać sie ze sobą żeby mieć dobry kontakt.Po prostu akceptujemy to,że mamy inne poglądy.Mama mojego męża urodziła go po 30stce,ale nie sadze,że gdyby urodziła go mając lat 20 to byłaby inna niz jest.Jest jaka jest,bo taki ma charakter i myślę,że nic nie jest w stanie tego zmienić.Po prostu są ludzie i ludzie.A czasem nawet taborety:-p

reklama
No nie koniecznie... chodzi mi o to że starsze mamy są tak jak by z innej epoki i często po prostu nie rozumieją tej mody jaka jest teraz itp itd o to mi chodzi że ciężej się dogadać takim w takich różnych sprawach i to może sprawiać problemy co nie musi oznaczać że nie ma się w takim wypadku w ogóle kontaktu z matką nie o to mi chodziło ;-)

na rozstępy to jak już są to chyba już nie ma rady ... a z tym basenem to nie pier*** że wstyd ! tylko kostium zakładaj i zasuwaj ! na plaże to dopiero będzie wstyd ;-) a tak na basenie to nawet nikogo znajomego pewnie nie spotkasz ... najlepiej weź swojego mena i razem idźcie się pobawić w wodzie :-)

Mika one po jaakims czasie to robią się mało widoczne moja sis ma kupę rozstępów na brzuchu i po solarce nie widać tego prawie wcale.

Femka ja sie bałam porodu,ale jestem zadowolona bo kiedy dostaniesz Ninkę zapomnisz o całym bólu:tak:

femme mi lekarz mowil ze to moje twardnienie brzucha (tak sie napina ze az kregoslup boli)to są skorcze przepowiadajace to ty masz wtedy jakies inneskorczyki:-)

S wlasnie zasnal wiec wskoczylam do was, on twz to zazdrosny o BB jest, dlatego przy nim lepiej nie wchodze, zaoszczedze gadania.
i wiecie co, wlasnie sie bzykalismy hehe no i skonczyl we mnie..... a ja teraz mam takie skorcze ze coraz gorzej wytrzymac, dol plecow tak mnie ciagnie ze szok.... teraz mi na pewno czop odpada taki sluz z domieszką krwi...

tak widze ze chyab ktoras z Was mnie przegoni..bo ja nie mam ani skurczow nic...brzuch mi sie nie stawia, nic zemnie nie leci..nawet mnie juz nic nie boli....czasami zapominam ze w ciazy jestem...tylko caly czas jem a schudlam....biegam po schodach,nosze drzewo, seksze sie i ni hhuhu/////mogl lekarz nie mowic ze bedzie wczesniej--bo na pewno nie bedzie.....jestem przez to zla i sfrustrowana....aj...:no:
tak bym chcial zeby mi wody odeszly:p:)

Witam ;-)a mi sie Ala psuje nocami -znaczy czesciej sie budzi i nadodatek zanim usnie wieczorem to strasznie placze , nie wiem czyba sie boii zostac sama :sorry2:

Mika dlaczego .......... dla pieniedzy wyjechal :-) bo wiadomo jak to w Polsce jest :dry:

Olenka eeeee tam zamknieta :-p jak pisalas ze sie pukaliscie i teraz masz to napewno szybciej urodzisz :tak:
ja i tak dalej obstawiam ze Ty bedziesz pierwsza :rofl2::-D

Kaska a u Was w szpitalu nie robia czegos takiego jak juz jest data terminu to nie daja kroplowki na wywolanie ciazy ? tylko to nie jest sama oxsy tylko z jakas jeszcze domieszka witamin :tak: i wtedy albo sie zacznie porod albo cisza :sorry2:
ja mialam takie szczescie ze mnie zlapalo :-):-D

Femme u Nas znieczulenia daja :tak: ja nawet mialam dostac ale zapomnieli :-D
ale nie zaluje bo przynajmniej wiem co to znaczy bol podczas porodu :rofl2:

hej dziewczynki:-)
widze, ze temat porodu na tapecie:-Dteraz tak mysle, ze idzie to przezyc ale ten bol - matko:szok:ja Wam powiem szczerze, ze w zyciu bym nie przypuszczala, ze to tak boli - serio:tak:bylam nastawiona na bol ale nie az tak.. wiem, ze to zalezy od tego jaki kto ma prog odczuwania bolu ale ja myslama, ze skonam a A byl przerazony..
a co do nacinania to u mnie niestesty nie byli tacy delikani i nie nacieli mnie podczxas skurczu - bolalo strasznie.. a i nie zawsze zszywaja pod znieczuleniem.. niestety.. nie wiem od czego to zalezy..

Polna Lena ma takie jazdy ze spaniem od miesiaca:angry: szczerze ja mam juz tego dosc.. wiesz zasypia ladnie wieczorem, bez problemu.. ale budzi sie przed 24 teraz i koniec chce do nas do lozka - masakra - mam dosc.. podejrzewam ze to jakis bunt i te cholerne 2 trojki ida:crazy: ma takie dziasla, ze nic gryzc nie chce i nie moze chyba.. masakra jednym slowem..
Olenka mnie takie skurcze lekkie meczyly od dawna.. ale sie nie rozwijaly.. poprostru czulam taki dyskomfort..

reklama
Basia mi tez sie wydaje ze ALi ida trojki :sorry2: wsumie to juz ostatnie zabki by byly !!
jak dzisiaj bedzie tak samo histerowac gdy bede chciala wyjsc z pokoju zapale w drugim pokoju swiatlo - ja zawsze gasze i jedynie jest tv wlaczony zeby szybciej mi zasypiala :-D:tak:
i wiesz nie wyobrazam sobie zeby mnie nacieli bez skurczu :no::szok::wściekła/y:
u Nas podczas zszywania prawie kazdej daje znieczulenie a ja oczywiscie sobie zasnelam i mnie potem wybudzic nie mogli :rofl2::-D

a u Nas brzydka pogoda-wczoraj bylo tak ladnie a dzis juz pada :baffled:

Do góry