reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MIKA - no nastraszył nastraszył ... ale on ogólnie jest ble wkurza mnie strasznie ... on przyjmuje i prywatnie i na kase chorych więc ma pacjentek od zaje*** kolejki do niego 2miesięczne są ... ale ja chodzę na kasę chorych

POLNA - a no ulżyło :-) ale zdziwienie na mojej twarzy jak mi powiedział 3kg ... bezcenne :-p:-)
a Kuba nie ma jak pomóc ... ni cholery -_- boli jak tylko kawałek wejdzie ... :-( nie wiem czemu tak jest ale jak by fajnie nie było to ni cholery nie mogę się podniecić :/

W ogóle to ja nie wiem jak ten Kuba to robi ale za każdym razem jak się budzę to on akurat piszę sms-a czy wstałam już :szok: jak by jakieś kamery tu miał zamontowane :-p

No oczywiście jak ja jestem to nikogo nie ma :wściekła/y: :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zależy kto w jakim wieku chce mieć dziecko niektórzy stawiają na rodzinę inni na karierę to zależy wszystko od charakteru i wychowania w sumie też ... no i od dojrzałości niektóre 20 latki to do piaskownicy się jeszcze nadają a inne są doskonałymi mamami ... jedyne co to uważam że młodej mamie będzie się łatwiej dogadywało później z dzieckiem będzie jej łatwiej zrozumieć itp. widzę po sobie moja mama urodziła jako świeża 17latka i jest świetną mamą i przyjaciółką da się z nią porozmawiać na każdy temat ... a ciąża w wieku 40 lat to ... no trzeba być bardzo wyluzowanym bo później zamiast mamy i przyjaciółki ma się babcie która w ogóle "nie czai bazy" :-p ja współczuje koleżanką które mają mamy w starszym wieku które zachowują się jak by nadal żyły jak za komuny ...to się odbija też na dzieciach... no ale oczywiście nie zawsze tak jest :-)

A nie spotkałyście się nigdy z niczym takim że na przykład jesteście w wieku załóżmy 17 lat i macie w założeniu dziecko które ma rok i idziecie z nim powiedzmy na plac zabaw i aktywnie uczestniczycie w zabawie to znaczy lepicie z nim babki z piasku,idziecie na huśtawkę czy karuzelę i oboje korzystacie przez co stajecie się młodsze albo bawicie się w ganianego z dzieckiem na trawie w parku albo załóżmy kulacie sie na wydmach nad morzem.Bawicie się świetnie i jest wam z tym ok bo widzicie jakie dziecko jest szczęśliwe.Czy na przykła zrobiły byście to mając lat 28 czy 30 nie obawiając się komentarza społeczeństwa typu zobacz jaka stara a z dzieciakiem gania.Ja się z czymś takim niestety kilka razy już zetknełam i moim zdaniem jest to troche ubliżające mamie i dziecku.Przecież każda mama chce żeby dziecko było szczęśliwe i nie raz bawi się z nim w piaskownicy czy klockami nie zależnie czy ma 15 czy 30 lat.A co do poradników to poieram poprzedniczki

witam sie i ja...
miałam sprzątać, ale jakoś mi się odechciało... Jutro to zrobię...
Asiowo pozdrowionka z okazji 4 miesięcznych uurodzin
Sheepy No kurcze..
Naet matka przeciw Tobie jest???? Ja tego nie pojmuję... Trzymaj się kochana!!!

KittyZ tego co mi wiadomo to mało która ma spiralkę... A co?planujesz ją sobie założyć?

EWI44 chce jakas anty a wizyte mam dopiero za miesiac wiec pytam moze któraś ma i wie coś na temat jakiejś skutecznej metody tak zeby pozniem moc miec dzieci

Melduje się i ja ...
Miałam dziś trochę roboty,mianowicie przejrzałam dzieciaków ciuchy ,zamałe poszły do worka a reszta poukładana,ciekawe na jak długo...zobabczymy kiedy Olka się do nich dorwie!!!W pokoju posprzątane ,obiad zobiony ...dzis kopytka schabowy ,marchewka z godzkiem i surówka z pekińskiej z sosem koperkowym!!!

Daniel pojechał do telekomunikacji popisać aneks żeby nam kabel założyli ,bo che mieć neostrade a nie tan radiowy co mamy teraz!!!Jeżeli w ciągu 10 mc nie podłączą to można ich podac do sądu i wtedy płacą kare!!!

Ja wczoraj byłam w tesco!Kupiłam już znicze na cmentarz ,najbardziej jestem zadowolaona że kupiłam babci taką figureke ze zniczem ,kosztowała 17 zeta ale babci jest tego warta ,to bym najwspanialszy człowiek na świecie.

FEMMKA to Ładnie malutka wazy...widzisz głuptasie a ty sie tak martwiłas niepotrzebnie ,dzidziulka w ost 2 miechach nabiera wagi i ciałka...ech to ci los ze kuba nie ma jak przyspieszyc porodu....ale jeszcze troche i juz bedzie po..

ASIOWO buziaczki dla duzej dziewczynki....ech dopiero co urodziłas a to juz monieło 4 mc ,ale ten czas leci......

ja bym nie mogla uzywac spirali....bo jak dla mnie to jest zwykly wczesnoporoony srodek....dla mnie zaplodnione jajeczko to juz jest ciaza--a co z tym idzie dziecko....a spirala nie pozwala temu zaplodnionemu jajeczku zagniezdzic sie w macicy.....straszne,nie moglabym zyc ze swiadomoscia ze caly czas moge byc w ciazy i caly czas nie pozwalam jej trwac....brrrrrr....najgorsze ze niektore kobiety nie wiedza ze to tak dziala....

Witam sie i ja :) Ja dzis jeszcze kawy nie pilam a jest juz po 13:szok: Masakra :) A my wrocilismy ze sklepiku, teraz bedziemy robic obiadek :) Pozniej oczywiscie odpoczynek drzemka <WoW> No i na koniec dnia po tatuska do pracy :) Wiec jeszcze troszke przed nami :)

Asiowo to wszystkiego naj naj najlepszego dla 4 m-nej juz Paulinki Buziaczek od cioci Iwonki i Filipa Muuua :**** Ale sie zlozylo bo ja wczoraj mialam 4 m-ce po slubie z moim M :)

OLIWKA - no no widzę że na porządki Ci się zebrało :-) ja na cmentarz się nie wybieram ... na szczęście nie mam w sumie do kogo ;-)

KASKA - takie tam pierdolenie ... każda metoda antykoncepcji to NIBY zabijanie dzieci ... póki serce nie zabije to nie ma człowieczka

reklama
wróciłysmy ze spaceru i obiad sie robi:tak: z głodu umieram...

Dziewczyny... wiecie cos o Olence? miała sie meldowac, a sie nie melduje:tak:!

ja zas sie pożarłam z M. przez ta jego robote...:zawstydzona/y: juz nie mam sił...

Oliwka... ja wczoraj zaopatrzyłam sie w znicze u mojej mamy (ma kwiaciarnie)! u nas 3 dziadków i 1 babcie musimy odwiedzic... :(

Do góry